Slovenija > Črna kronika
87 ogledov

Denar nakazoval sebi in sorodnicama

denar evro podkupnina Shutterstock
Murskosoboški policisti so ovadili računovodjo, ki je denar nakazoval sebi in sorodnicam.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so kazensko ovadili bivšega računovodjo v eni izmed gospodarskih družb v Murski Soboti, ki je prek elektronskega bančništva denar nakazoval sebi in dvema ožjima sorodnicama. 47-letni računovodja je svoj položaj zlorabljal od junija 2010 do avgusta 2011.

Denar je na račun sorodnic in svoj račun nakazoval tako dolgo, dokler njegovega početja ni ugotovil direktor družbe. Nakazoval ga je tako, da je prek elektronskega bančništva vpisal pravi naslov poslovnega partnerja, pri številki računa pa je vpisal svoj ali bančni račun dveh sorodnic. Poleg računovodje so policisti ovadili tudi obe sorodnici.

S početjem je osumljenec sebi in obema sorodnicam pridobil za več kot sto tisoč evrov protipravne premoženjske koristi, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

 

Komentarjev 3
  • Žurnalček 17:27 19.februar 2012.

    Ni imel pojma , ker je mislil , da sam malo preveč krade. Ni vedel , da ima pomočnika!

  • Žurnalček 17:25 19.februar 2012.

    Pa kaj je zdaj to. Kako lahko sploh nakažeš denar osebi , kateri št. bančnega računa ni pravilna . V banki to ni možno , ker računalnik enostavno ne sprejme takšnega ukaza. Ime in št. računa morata odgovarjati ena drugemu ...prikaži večmu . Če bi bilo to možno , adio davkarija in njen sistem!

  • mufi 15:30 15.januar 2012.

    Kaj neki je delal vodilni, torej direktor, da tega ni uspel odkrti prej, kot po enem letu ? Kaj sploh je delo direktorjev ?