Slovenija > Črna kronika
245 ogledov

Denar v zameno za mir

Slovenija 11.12.12, Krsko, Jernej Zvar, Gorazd Kostevc, nekdanja policista (prvi Žurnal24 main
Policista naj bi od stalnega prekrškarja zahtevala denar.

Za piknik. "Nikoli nisem prejel podkupnine ali vplival na druge policiste, da Jožeta Bana ne bi kaznovali," je zatrdil Gorazd Kostevc. "Dokazal bom, da sem nedolžen v tej in drugih zadevah," je soobtoženi Jernej Žvar prav tako zanikal obtožnico, ki pravi, da sta nekdanja policista pred tremi leti na Senovem od stalnega prekrškarja Jožeta Bana, ki mu je bilo že pred tem odvzeto vozniško dovoljenje, zahtevala 300 evrov. Dejala naj bi mu, da pobirata denar za sindikalni piknik; v tistem času je bil sindikalni zaupnik na krški policijski postaji prav Žvar. V zameno naj bi Banu obljubila, da ga policisti ne bodo več obravnavali.

Ovadil in preklical

Zgodba se je začela razpletati, ko je policijska patrulja ustavila Bana, ki pa je policistom povedal, da je policistoma plačal varščino, da ga ne bi zaj**avali. Dodal je, da je bil eden od policistov Kostevc, drugi pa je bil "višje postave, svetlolas, doma z Blance". Podobno se je nato zgodilo še nekaj policijskim patruljam, ki so ga ustavile. Ban je nato podal kazensko ovadbo zoper policista, ki pa jo je po letu preklical.

V dveh urah – nič

Kar dve uri je sodišče zasliševali kronsko pričo Bana, a od njega ni izvedelo, ali je denar dal ali ne. Zato bo v nadaljevanju zaslišan kriminalist, ki je z Banom opravil razgovor o domnevnem kaznivem dejanju dveh policistov.

Oba že obsojena

Oba nekdanja policista Kostevc in Žvar sta bila zaradi koruptivnih dejanj, ko sta pobirala denar od prekrškov, ki so jih storili tujci, in nato popravljala plačilne naloge, letos poleti že obsojena na pogojne kazni. Žvar je bil obsojen na poldrugo leto zapora, Kostevc pa na sedem mesecev.

Komentarjev 5
  • tonek 20:17 17.december 2012.

    ja policist začetnik,po 15 letih pa z dodatki 1200 pa še kaj več zakaj pa delavci v gospodarstvo ko je dalj časa dela ne dobi več

  • feferon 16:50 12.december 2012.

    Naj gre na jug tam še kasirajo na roke....

  • tamalacvetka 16:07 12.december 2012.

    še dober da Ban ni imel svojga sina narkomana poleg ko so ga ustavl kakšen bi mela takrat izgovor joooj ta senou groza