Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Deset let zapora za napad na policista

policija Saša Despot
Kazen za 47-letnega električarja, ki je aprila letos z nožem napadel policista.

Tožilstvo je za Roberta McCllaina za napad na policista zahtevalo dvanajst let zapora, sodni senat okrožnega sodišča v Mariboru mu je izreklo kazen deset let zapora. Obtoženi očitke, da je skušal policista umoriti, ves čas zanika.

Spomnimo. Policist Branko Brezovšek je 9. aprila zvečer v Mariboru ustavil avto Elektra Maribor, ki ga je voznik vozil brez prižganih luči. Od voznika je zahteval dokumente in mu odredil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,6 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Ko je policist vozniku pisal globo, ga je ta, kot navaja policist, ki je patruljiral sam, zgrabil za uniformo, ga veleke iz avtomobila, ga začel daviti, nato pa zabosti z nožem. Brezovšku je uspelo po radijski zvezi poklicati pomoč.

Težave doma

McCllain se je pred sodiščem včeraj spet zagovarjal kot nedolžen, poudarjal je, da policista ni hotel umoriti. Omenjal je težave doma zaradi bolezni partnerke, policistov postopek pa označil za nepravilnega in nekorektnega. Njegova zagovornica je menila, da bi ga lahko obsodili kvečjemu za preprečitev uradnega dejanja.

Sodni senat je po pričanju izvedenca psihiatrične stroke ocenil, da je obtoženi dejanje zagrešil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, ter se pri odmeri višine kazni spustil do dovoljene spodnje meje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.