Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Deset tisočakov škode na gorečem tovornjaku

Goreči tovornjak DOLENJSKANews
Ceste po državi so slabše prevozne, to dopoldne je prišlo že do več prometnih nesreč, med drugim na dolenjski in primorski avtocesti. Na Dolenjskem je na gorečem tovornjaku prišlo do požara, ki je povzročil gmotno škodo.

Okoli 11. ure je na dolenjski avtocesti zagorelo tovorno vozilo. Zaradi odstranjevanja posledic je bil vse do 12. ure med priključkoma Novo mesto – zahod in Mirna Peč, v smeri Ljubljane, oviran promet.

Gasilci so požar pogasili, v njem pa je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 10.000 evrov premoženjske škode, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Goreči tovornjak | Avtor: DOLENJSKANews DOLENJSKANews

Goreči tovornjak | Avtor: DOLENJSKANews DOLENJSKANews

Ceste so zimske! Previdno!

Do nesreče je okrog 12. ure prišlo tudi na primorski avtocesti med počivališčem Ravbarkomanda in Uncem proti Ljubljani, ob 13. uri je bil še vedno zaprt vozni pas.

Kot poroča Prometno informacijski center za državne ceste je na cesti Sodražica - Nova vas oviran promet zaradi poledice. Prelaz Vršič je prevozen samo za vozila do 3,5 ton z verigami. Na MP Babno Polje in Metlika je prepoved za tovorna vozila nad 7,5 t proti Hrvaški.

"Voznikom priporočamo naj se na pot odpravijo prej kot običajno in z ustrezno zimsko opremo ter z očiščenimi vozili, še posebej to velja za tovorna vozila. Na cestah bodo v teh dneh tudi posipne in plužne skupine, kar promet močno upočasnjuje," še svetujejo na PIC-u.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.