Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Direktor goljufal pri nakupu legokock

lego kocke Shutterstock
Inženir računalniških programov Thomas Landgenbach je s ponarejanjem črtnih kod občutno ceneje kupoval pakete legokock in te po dražji ceni prodajal prek eBaya.

Podpredsednik računalniškega podjetja SAP v kalifornijskem mestu Palo Alto je bil velik ljubitelj omenjenih kock, saj so policisti v njegovi razkošni hiši našli več sto škatel z legokockami.

Prav tako so odkrili, da je 47-letnik prek eBaya od aprila lani prodal za 30 tisoč evrov kock, v njegovem avtomobilu pa so našli tudi 32 vnaprej pripravljenih črtnih kod.

Landgenbach je namreč v trgovinah Target ponarejene črtne kode nalepil na dražje pakete legokock in jih kupil za več kot polovico ceneje. Pri nekaterih izdelkih je bil "popust" precej višji. Na primer: paket kock Millenium Falcon, ki so stale 279 dolarjev, je na koncu kupil le za 49 dolarjev.

"To se po vsej verjetnosti dogaja pogosteje, kot si mislite," je dejala tiskovna predstavnica tamkajšnje policije Liz Wylie. "Ampak to je prvi tak primer." Policija je 47-letnika aretirala 9. maja in ga izpustila ob plačilu 10 tisoč dolarjev vredne varščine. Od danes naprej pa ga čaka še sojenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.