Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Dojenčki umirali, osebje se je zabavalo

Šest dojenčkov se še vedno bori za življenje. (Foto: YouTube) Žurnal24 main
Preiskovalci sumijo, da je medicinsko osebje romunske porodnišnice, v kateri je v požaru umrlo pet novorojenčkov, v času tragedije slavilo.

Priče naj bi preiskovalcem povedale, da je nekaj trenutkov pred tragedijo nekdo od osebja z oddelka za intenzivno nego novorojenčkov prinesel torto. Romunski mediji pišejo, da je osebje organiziralo zapoznelo zabavo ob prazniku Marijinega vnebovzetja. Po dosedanjih informacijah naj bi ogenj tlel uro in pol preden se je razplamtel v požar, osebje, ki se je zabavalo, pa tega ni opazilo.

Ko se je požar razširil, osebje ni moglo v sobo za intenzivno nego, saj je edino kartico, ki je odpirala elektronska vrata, pri sebi imela neka medicinska sestra, ki pa je odšla iz bolnišnice. Ko je osebju uspelo priti v sobo, je temperatura narasla na 200 stopinj Celzija. Trije dojenčki so umrli takoj, dva pa v bolnišnici.

Na pomoč šestim dojenčkom, ki se še borijo za življenje, so prišli zdravniki iz Izraela, ki pa so sporočili, da upanja ni veliko. Gre namreč za nedonošenčke, ki tehtajo od enega do dva kilograma in pol, nekateri od njih pa so opečeni po kar 80 odstotkih telesa in dihalnih poti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.