Slovenija > Črna kronika
2229 ogledov

Doma iz zdravil za alergijo izdelovala droge

metamfetamin Epa
Policisti so odkrili hišni laboratorij, v katerem so osumljenci izdelovali metamfetamin.

Na novogoriškem okrožnem sodišču se je začel postopek proti šestim moškim, obtoženim zaradi preprodaje in proizvodnje prepovedanih drog. Policija je junija lani stopila na prste devetim preprodajalcem prepovedanih drog iz Nove Gorice, njene okolice in Ljubljane, pred dnevi pa je šest obtoženih stopilo pred sodnika, pišejo Primorske novice. Eden od obtoženih je vmes umrl, eden pa je bil iz postopka izločen, ker prestaja kazen v Italiji. Trije so krivdo priznali, za tri pa se bo začelo sojenje. 

Obtoženi naj bi preprodajali različne vrste drog, med drugim metamfetamine, travo, kokain in heroin. Drogo naj bi preprodajali na Goriškem in čez mejo v sosednji Italiji. 

Med hišno preiskavo so pri enem od obtožencev, ki na sodišču ni priznal krivde, našli prostor, ki je bil prirejen za proizvodnjo metamfetamina. Za izdelavo omenjene droge naj bi uporabljali zdravilo claritine combo (vsebuje pseudoefedrin), nitro razredčilo, aceton, solno kislino, fosfor, lužni kamen, jod, kalijev hidroksid itn. 

Odvetnika dveh obtožencev, ki nista priznala krivde, zahtevata izločitev določenih dokazov, ker naj bi bili pridobljeni s kršenjem pravic do zasebnosti. Nezakonito naj bi bili pridobljeni tako dokazi slovenskih kriminalistov kot italijanskih varnostnih organov. 

Sojenje zoper trojico, ki ni priznala krivde, se bo začelo spomladi, pišejo Primorske novice. Trije obtoženi, ki so krivdo priznali, so dobili pogojno in denarno kazen. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.