Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Domna Simoniča danes išče 20 potapljačev, strah v Mariboru se medtem širi

Domen Simonič PU Maribor
V Mariboru danes Domna Simoniča množično iščejo najbolj sposobni in izkušeni potapljači, svojo akcijo sprožili tudi starši. Strah v Mariboru narašča.

V Mariboru danes poteka obsežna potapljaška akcija iskanja pogrešanega Domna Simoniča, ki je izginil v torek ponoči. Nazadnje so ga videli pred Štukom, ko se je pogovarjal s skupino ljudi, ki jih njegova prijateljica ni poznala.

Išče ga 20 potapljačev

Včerajšnje intenzivno iskanje fanta, ki se je v torek zvečer vrnil iz Londona in odšel na koncert v Maribor, nato pa se ni vrnil domov, ni obrodilo sadov. Iskali so ga policisti s službenimi psi, na brežini Drave pa mariborski poklicni gasilci. V obširni iskalni akciji, ko bodo pregledali večje območje Drave, danes sodeluje 20 potapljačev Slovenske potapljaške zveze z dvema podvodnima sonarjema.

Starši s svojo akcijo

Vzporedno iskalno akcijo so včeraj popoldne začeli  tudi svojci in prijatelji. Kot poroča Večer, jim je prišlopomagat veliko ljudi, prečesali so ves Maribor, pregledali tudi vrtove, a 20-letnega študenta niso našli. Starša Eva in Ervin Simonič sta, kot sta povedala za Večer,  pripravljena na najhujše, vendar iskati ne bosta odnehala. "Vedeti moram, kaj se je zgodilo."

Doslej sicer še ni nobenega indica, da bi bil Domen v Dravi, vendar ga prav v reki iščejo nabolj intenzivno. Tam so našli utopljena druga dva pogrešana študenta – 20-letnega Klemna Lenka iz Mežice in leto dni starejšega Petra Aplinca iz Črne na Koroškem. Zaradi treh skrivnostnih izginutij v slabem letu in pol, v Mariboru narašča strah. Policija je povezanost med primeri sicer zanikala, številni mariborčani pa so prepričani, da bi šlo za preveliko naključje.

Preberite:

Komentarjev 8
  • das123 09:45 02.marec 2016.

    Situacije v MB ne poznam, če je lokal blizu reke in brez ograje, je res možno, da je padel v reko in ven ne prideš zlepa,

  • silent 23:10 01.marec 2016.

    Predlagam denarno nagrado za vsak namig, ki bi pripeljal do Domna.

  • Žurnalček 16:10 29.februar 2016.

    Namesto da ste postavljali po totem Maribori radarje , bi postavili ograjo ob reki , iz katere sploh ven ne moreš , če tudi znaš plavat !