Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Domnevni morilec na oddelku za psihiatrijo

Okrvavljen nož Shutterstock
Stanje 70-letne ženske, ki je bila v nedeljo zabodena v družinski tragediji v kraju Ihova v občini Benedikt, je še naprej kritično.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili tudi, da se 45-letni moški, ki je osumljen umora in poskusa umora, zdravi na Oddelku za psihiatrijo UKC Maribor, nima pa tam posebnega policijskega spremstva.

Domnevni morilec na oddelku za psihiatrijo

Družinska tragedija se je zgodila v nedeljo okoli 18. ure, ko je 45-letni moški v domači stanovanjski hiši v Ihovi s kuhinjskim nožem najprej zabodel svojega 50-letnega polbrata, takoj za tem pa še 70-letno mamo. Polbrat je umrl ob stanovanjski hiši, mama pa je stekla k sosedom po pomoč. Policisti so osumljenca nato z uporabo prisilnih sredstev prijeli na kraju dogodka.

Poškodovano žensko so reševalci prepeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer se zdravniki za njeno življenje še vedno borijo. Tam je zaradi lažjih poškodb na zdravljenju tudi 45-letni osumljenec, ki pa je, kot omenjeno, nameščen na oddelku za psihiatrijo. O tem je danes poročal tudi časnik Večer.

Motiv še ni znan

Motiv za dejanje še ni znan, preiskava še poteka, so danes potrdili na Policijski (PU) upravi Maribor. "Vse do privedbe k preiskovalnemu sodniku predvidoma ne bo znanega nič novega. To pa bo lahko šele po zaključku zdravljenja," je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor Miran Šadl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.