Slovenija > Črna kronika
3837 ogledov

Domnevni šef Kavaškega klana ne more več

Klemen Kadivec D. M. Klemen Kadivec z odvetnikom Brankom Gvozdičem
Klemen Kadivec, ki naj bi vodil slovensko celico Kavaškega klana, se je hrani odpovedal 16. decembra in zdaj ne more več slediti sojenju.

Že tako dolgotrajno sojenje domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana se bo očitno še zavleklo. Njen domnevni vodja Klemen Kadivec od 16. decembra gladovno stavka - pije le vodo - in zaradi slabega zdravstvenega stanja so ga že prejšnji teden izločili iz sojenja domnevni hudodelski združbi, saj mu je bilo slabo in se mu je vrtelo.

Šest skodelic juhe

Njegovo trenutno stanje je na pobudo zagovornika, odvetnika Branka Gvozdiča, ki jo je sodnik Tomaž Bromše sprejel, ocenil sodni izvedenec za psihiatrijo dr. Peter Pregelj. Svoje mnenje je predstavil za zaprtimi vrati, po poročanju Večera pa pojasnil, da je gladovna stavka Kadivcu pustila prehude posledice, da bi lahko sedel v sodni dvorani na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Predlagal naj bi tudi, da obtoženca pregleda še izvedenka diabetologinja, čemur je sodišče ugodilo.

Zaradi možnosti, da bi Kadivcu iz matične kriminalne celice stregli po življenju, je v celjskem priporu že od 6. maja v izolaciji. To pomeni, da nima stika s sopriporniki niti, ko gre na dveurni sprehod, hrano mu nosijo v sobo. In to na takšen način: predenj postavijo šest skodelic juhe ali kosov sadja, pravosodni policist pa mu nato izbere po enega, najbrž naj bi se tako izognili morebitnemu poskusu zastrupitve.

Stroga osamitev, ki naj bi ga predvsem psihično zdelovala, naj bi tudi botrovala njegovi odločitvi za gladovno stavko. Kdaj jo bo prekinil ni znano, prav tako ne, kdaj se bo na sojenju spet pridružil soobtožencem. Prej mora seveda svoje mnenje predstaviti diabetologinja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Leon
    Leon 15:27 11.januar 2024.

    Klemen Kadivec, ki naj bi vodil slovensko celico Kavaškega klana ...tudi Kristjan Kamenik naj bi umoril družino ...Do danes mu niso dokazali tega ...je pa dobil dodatke za ostale grehe.

  • dare326 15:16 11.januar 2024.

    Gladovni stavki se po domače reče post. Slednjega poznajo vse religije, krščanski zdravilni post se dela po zimskem prenažiranju, tja do 40 dni. Kadivec je šele pri 26 dnevu, ima še rezervo, psihiatra pa naj pregleda psihiater.

  • leonardo 12:58 11.januar 2024.

    Barabo vsaj ne bo v arestu treba futrati!