Slovenija > Črna kronika
4973 ogledov

Drama v Dragonji: Žensko uspeli rešiti, 10-letnico odneslo po strugi

Iz Dragonje reševali žensko. Izgledalo je, da so njeni otroci na varnem, a so kasneje ugotovili, da je 10-letno deklico odneslo po strugi reke navzdol. Reševalna akcija še traja.

Policisti PU Koper so bili včeraj, malo po 20. uri obveščeni, da je občan na Dramcu opazil skupino oseb, ki skušajo preplavati reko Dragonjo in tako nelegalno prečkati mejo med Hrvaško in Slovenijo. Tja so poslali štiri policiste PP Piran ter dva vodnika službenih psov.

A ko so prispeli k reki, so v njej opazili žensko, ki se je v vodi držala za drevo. "S hrvaške strani je na tem delu zelo težek pristop, poleg tega je bila reka visoka in deroča, zato je hrvaški varnostni organi niso mogli potegniti iz vode," so pojasnili policisti in dodali, da sta bila na slovenski strani v času reševanja tudi njena dva otroka, stara 18 in 5 let. 

S hrvaške strani je policist že stopil v vodo in poskušal ženski pomagati, a ker je bila voda deroča in sta bila tako ženska kot tudi hrvaški policist na koncu z močmi, se nista mogla več vrniti na rečni breg.

Zato je v reko skočil še policist PP Piran, vodnika službenega psa pa sta policistu okoli pasu zvezala vrvico in ga tako držala, da ga ni odneslo po strugi reke. Uspel je priti do njiju in ju pomagal spraviti na kopno, hrvaški policisti pa so jim pomagali z lestvijo. Kot so povedali policisti, je pri reševanju pomagal tudi občan, ki je dogodek prijavil. 

Žensko so po reševanju gasilci odnesli do reševalnega vozila. Ugotovili so, da je 47-letna državljanka Turčije mati dveh otrok, ki sta bila že na slovenski strani meje, njen tretji, 13-letni otrok, pa je bil še na hrvaški strani. Vse so združili in vrnili na Hrvaško, a so v nadaljnjem postopku ugotovili, da je mati med prečkanjem reke na ramenih imela še enega otroka - 10 let staro deklico, ki je padla v vodo, tok pa jo je odnesel po strugi navzdol. 

Policisti so nemudoma pričeli z reševalno akcijo, vendar otroka do zdaj še niso našli.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • hudini 14:52 10.december 2021.

    V Turčiji ni nobene vojne,lahko bi prečkala mejo z pasušom in potem zaprosila za azil

  • pravičnik77 14:08 10.december 2021.

    uradni mejni prehodi so varni za prečkanje meje. tolikokrat sem šel čez, da lahko to mirno trdim

  • alen009 13:18 10.december 2021.

    Doma bi ostali in bili vsi živi. Čemu je to potrebno??? Zakaj??? Vsi naj se lepo domov vrnejo, tako kot naši predniki niso odhajali 1941 in mi 1991 naj se še oni borijo za svojo svobodo, blaginjo in mir.