Slovenija > Črna kronika
2635 ogledov

Drama v Kopru: Grozil je, da bo vse razstrelil, na kraj so poklicali pogajalca

Novice: Policija preiskava policijski trak Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Ogroženi so bili tudi njegovi družinski člani.

Včeraj ob 10.44 so policisti PU Koper prejeli klic občanke, ki je prijavila glasno prepiranje in razbijanje v vasi v okolici Kopra, nato pa še dodatno obvestilo, da je 35-letnik vzel plinsko jeklenko in se zaprl v hišo. Policisti so na kraj napotili več patrulj, ugotovili pa so, da se je moški zaklenil v hišo. Grozil je, da jo bo s plinom razstrelil.

Prerezal je gumijasto cev 10-kilogramske plinske jeklenke, na kateri je odprl ventil in z njo hodil po objektu, v katerem se je nabrala večja količina plina butan, so pojasnili policisti. Ker je bilo v tem času v hiši več oseb, so bila ogrožena tudi njihova življenja, zato so policisti na kraj poklicali pogajalca in Specialno enoto policije.

Kot so pojasnili policisti, je 35-letnik grozil tudi, da bo skočil z balkona, a je njegovo namero preprečil družinski član in ga zadržal.

Policisti so zatem vstopili v stanovanje in prijeli storilca, ki pa je v postopku nadaljeval z grožnjami in se aretaciji upiral, zato so uporabili prisilna sredstva in odredili pridržanje. Poleg tega je, tako policisti, med prevozom z intervencijskim vozilom poškodoval notranjost vozila ter ob odprtju vrat vozila policistom grozil in jih brcal. 

Na koncu so ga hospitalizirali

Policisti so poklicali dežurnega zdravnika, ki je odredil hospitazacijo, zdravstveno osebje pa je moškega ob policijski asistenci odpeljalo v bolnišnično oskrbo. Medtem so gasilci zavarovali plinsko jeklenko ter prezračili prostore.

"Policisti so z zbiranjem obvestil ter ugotovljenimi dejstvi in okoliščinami zaznali utemeljene razloge za sum storitve kaznivih dejanj Povzročitev splošne nevarnosti (po čl. 314/II KZ-1), Grožnja (po čl. 135/II KZ-1) ter Poškodovanje tuje stvari (po  čl.  220/I  KZ-1). O ugotovitvah sta bila obveščeni okrožna državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je za osumljenega odredila strokovni pregled," so povedali na PU Koper.

Zaradi groženj in fizičnega nasilja nad policisti bodo zoper storilca podali tudi kazensko ovadbo za preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in za napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Osumljenec je za povrh dobil še prepoved približevanja ožjim družinskim članom in stanovanjski hiši v okolici Kopra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.