Slovenija > Črna kronika
6881 ogledov

To je ostalo od policijskega vozila

policija zasledovanje pobegli voznik
1/3
PU Koper
Pobeglega voznika kljub vsem naporom še niso izsledili.

Policijska patrulja Policijske postaje Koper je ob 3. zjutraj na cesti Dragonja Župančiči ustavila osebni avtomobil znamke škoda superb poljskih registrskih tablic, ki je pripeljal iz smeri Dragonje. Ko so voznika ustavili, jim je najprej izročil osebno izkaznico, za katero se je kasneje izkazalo, da ni njegova. Ko so od njega zahtevali še vozniško in prometno dovoljenje, pa se je začelo, je pojasnil vodja oddelka Sektorja uniformirane policije PU Koper Damjan Sever. 

Voznik je sunkovito speljal s kraja in z veliko hitrostjo zapeljal v smeri Župančičev. Nemudoma je bilo o dejanju obveščenih več patrulj. Ena izmed njih je bežeče vozilo opazila v Vanganelu. Avtomobil so poskusili zaustaviti, a je voznik namenoma zapeljal proti policistu in vozilu. Policistu je uspelo še pravi čas odskočiti. Pobegli voznik je trčil v policijsko vozilo in nato z veliko hitrostjo zapeljal po Tribanski ulici v smeri koprskega pokopališča. 

Policista sta s policijskim vozilom zapeljala za njim. Uporabila sta svetlobne in zvočne znake, ki pa jih voznik ni upošteval. Policista sta bila na Tribanski cesti samoudeležena v prometni nesreči, v kateri sta se oba poškodovala. Eden od njiju je utrpel zlom noge in reber, medtem ko ima drugi poškodovano roko. Oba sta v izolski bolnišnici.

policija zasledovanje pobegli voznik | Avtor: PU Koper PU Koper

Pobegli voznik je z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri proti Kopru. Približno dva kilometra od kraja prometne nesreče je tretja patrulja vozniku postavila blokado. Ko je ta to opazil, je nenadoma zapeljal s ceste na dvorišče stanovanjske hiše in od tam peš pobegnil v smeri Šalare. 

Policisti so takoj začeli z iskanjem pobeglega voznika. Pri tem jim je pomagal tudi policijski pes, ki je potegnil sled v smeri Šalare, a osebe v naselju niso izsledili. Storilec je namreč približno 200 metrov od kraja, kjer je zapustil prvo vozilo, naletel na ustavljeno vozilo, ki je bilo v pogonu. Lastnik ustavljenega vozila je namreč šel v hišo nekaj iskat, kar je izkoristil pobegli voznik in si prilastil vozilo opel corsa ter odpeljal s kraja. 

Ko so policisti to ugotovili, so takoj začeli s postavljanjem širših blokad. Obvestili so tudi hrvaške in italijanske kolege. Kot je dejal Sever, še naprej izvajajo vse aktivnosti, da bi voznika izsledili, ki do zdaj kljub vsem koordiniranim aktivnostim ni bil prijet. 

Utemeljeno sumijo, da gre za državljana ene od članice Evropske unije. Avto, ki ga je vozil, ko so ga prvič ustavili, je bil predhodno ukraden na Poljskem. Očitajo mu tako več kaznivih dejanj ko tudi ogrožanja življenja policistov. 

policija zasledovanje pobegli voznik | Avtor: PU Koper PU Koper

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • kosec 14:03 07.avgust 2018.

    kdaj bodo tudi tile nekateri prepotentneži začeli odškodninsko odgovarjati? Prepovedati jim bi bilo gledati akcijske filme, ker to potem mi davkoplačevalci predrago plačujemo.

  • Žurnalček 19:24 06.avgust 2018.

    Za koji K imate pištole !!!!! Državljani zahtevajo da jih uporabite za njihovo zaščito , če jih e za svojo ne smete ! Državljani zahtevajo da streljate JVSK odrlajsasto !

  • zdrej 14:43 06.avgust 2018.

    A je bilo vredno sesuti avto in dva človeka? Javi se po celi državi. Najbližje izhode se zavaruje in potem, ko se ga ulovi, pa v lisice in vse mogoče kazni za prekrške, ki jih je storil. Pa še po ...prikaži večo možnosti vsaka patrulja. Ko plača kazen in bivanje v priporu lahko gre.