Slovenija > Črna kronika
1460 ogledov

Drevo zaprlo cesto, gasilci prekrivali streho

Podrto drevo Profimedia
Zaradi nalivov in sunkov vetra so na različnih koncih Slovenije odstranjevali podrta drevesa.

Zaradi podrtega drevesa je po podatkih prometno-informacijskega centra še vedno zaprta cesta Sevnica - Krško, pri Blanci. "Za osebna vozila je obvoz možen po cesti Sevnica - Brestanica," navajajo pri PIC-u.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da so morali zgodaj zjutraj v Strunjanu gasilci razžagati in odstraniti odlomljeno vejo, ki je visela z drevesa in ogrožala promet.

Puščalo v streho atrija

Včeraj zvečer so gasilci v občini občina Škofljica s folijo prekrili okoli petnajst kvadratnih metrov steklene strehe atrija, na katerem je bilo počeno steklo ter s tem preprečili zatekanje vode v objekt.

Podrto drevo | Avtor: Profimedia Profimedia

Že pred tem je podrto drevo na cestišču oviralo tudi promet v naselju Zakl pri Podlehniku. "Gasilci PGD Podlehnik so drevo razžagali in počistili cestišče," navajajo pri URSZR.

Podrlo električni drog

Okoli 16. ure se je v naselju Obrež v občini Središče ob Dravi podrl drog električne napeljave. "Gasilci PGD Obrež so zavarovali kraj dogodka do prihoda serviserja Elektro Maribor, kateremu so tudi nudili pomoč pri odpravi posledic," pišejo pri URSZR.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.