Slovenija > Črna kronika
1861 ogledov

Družbo sta oškodovala za več kot 12 milijonov evrov

dokumenti denar miza evri bankovci
Celjski kriminalisti so zaključili obsežno preiskavo nepravilnosti pri poslovanju gospodarske družbe z območja Celja.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije so kazensko ovadili dve osebi, ki sta s svojimi dejanji delničarje oškodovali za več milijonov evrov. 

Matjaž Vrabec, vodja Oddelka za gospodarsko kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje, je predstavil podrobnosti primera. Osumljenca, zaposlena v gospodarski družbu, sta z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi tretji pravni osebi, z zlorabo institutov insolvenčnega prava, preslepili in zapeljali pristojno sodnico, da je ta izdala sklepe, s katerimi so obstoječi delničarji pravne osebe izgubili pravice iz delnic, s čimer so bili skupno oškodovani za več kot 12 milijonov evrov.

Osumljena sta z računovodsko operacijo, ki ni imela temelja v dejanskem poslovanju družbe, le-to prikazala kot insolventno ter tako omogočila spremembo lastništva družbe, kar je vodilo k oškodovanju obstoječih delničarjev. 

Za tovrstno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen do osmih let.

Neuradno naj bi šlo za nekdanja vodilna delavca v Thermani Laško, pri katerih so lani opravljali hišne preiskave. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • ničelnatoleranca 20:04 21.november 2018.

    Lahko da sta. Ampak dokazat bo treba naklep. In to je pri nas pravna utopija. Vse dragi moji pade. Čeprav vsa vesoljna raja ve, da se je kradlo in se še krade. Na fin pretanjen način. Spet bomo plačevali odškodnine ...prikaži več za "trpljenje", sedenje v zaporu, spodkopan ugled itd. Ker so zakone pisali....in naše vlade sprejele in potrdile. Dokazati naklep 😅, namesto da bi vrli gospodje dokazali od kje ženam, otrokom in ostali žlahti silni milijoni. Čez planke pogledat in se zgledovati kako to gre. 🤗

  • jakec42 19:53 21.november 2018.

    Še eno sojenje z oprostilno sodbo to je stalnica v slovenskem sodstvu,če bi ukradla sendvič bi bila obsojena.

  • Avatar Leon
    Leon 17:55 21.november 2018.

    Če bi želeli zapret vse lopove v Sloveniji bi morali celotno obdat Slovenijo z bodečo žico .