Slovenija > Črna kronika
5442 ogledov

Dva mrtva motorista v dveh dneh

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Profimedia Nesreča motorista (fotografija je simbolna).
V nesreči pri Pivki je v soboto okoli 17. ure umrl motorist.

V bližini Pivke se je nekaj pred 17. uro zgodila prometna nesreča, v kateri se je smrtno ponesrečil motorist iz okolice Domžal. Kot so sporočili iz policijske uprave Koper, je bil za 59-letnika usoden padec na ostrem ovinku ceste od Pivke proti Narinu pri odcepu za Neverke.

Znak Stop policija Slovenija Slovenski motorist trčil v avtodom in umrl na kraju nesreče

To je že druga smrtna žrtev med motoristi v dveh dneh. V petek se je na Cesti komandanta Staneta, izven naselja Medvode, zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 55-letni voznik motornega kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Video Svet Hrvaška: Poleg slabe sezone jim nagajajo še motoristi

Motoristi že tako spadajo med ranljivejše skupine udeležencev v prometu, ob teh naraščajočih številkah pa se povečuje tudi njihova ogroženost, saj so zaradi značilnosti motorja slabše vidni, pogosto vozijo tudi prehitro. Velikokrat bi lahko sami storili več zase, če bi poskrbeli za boljšo s svetlejšimi in odsevnimi oblačili. 

Nesreča motorja Koroška Slovenija Motorist na Koroškem zgrmel 60 metrov v globino

Drugi udeleženci pa morajo še več pozornosti nameniti pozornosti dogajanju okoli sebe, tudi tako, da stalno spremljajo vzvratna in stranska ogledala. Še posebej previdni morajo biti na mrtve kote, saj se motoristi zaradi ozke silhuete lahko hitro "izmuznejo" iz vidnega polja ogledal.

motorist nesreča Huda nesreča Slovenija V nesreči v Avstriji hudo poškodovan slovenski motorist

Med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč, ki jih povzročil voznik enoslednega motornega vozila je neprilagojena hitrost, sledi mu nepravilna stran oziroma smer vožnje. Težavo predstavlja tudi alkohol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.