Svet
21398 ogledov

Hrvaška: Poleg slabe sezone jim nagajajo še motoristi

youtube
Ne nameravajo odnehati...

Scenarij in namen enaka tistemu konec junija - povzročanje kolon v protest in sporočilo odgovornim k ukinitvi mostnine na Otok Krk, o današnjem dopoldanskem dogajanju pred tem priljubljenim hrvaškim otrokom piše hrvaški Novi List.

Kot je znano, se je okoli 50 motoristov Primorsko-goranske občine odločilo za svojevrstno akcijo protesta, zato so mostnino v vrednosti 23 kun plačali kar v lipah. Dolgo štetje kovancev seveda pozvroča dodatne zastoje, še posebej v času viška turistične sezone. 

Hrvaška plaža Svet Zdaj je uradno: Tako slab je obisk turistov na Hrvaškem

Policija se je pripravila

Tokrat jim kot kaže ni najbolje uspelo, policija je bila pripravljena in motoriste so preusmerili na poseben pas, tako da druga vozila niso naletela na blokado, ob sicer hudih kolonah na mejnih prehodih kot na pred cestninskimi postajami na avtocestah. 

Ideja o ukinitvi mostnine na otok Krk za prebivalce Primorsko-goranske je sicer živa že nekaj časa, a oblast za zdaj o tem ne želi slišati. "Z akcijami bomo nadaljevali, vse do ukinitve mostnine. Naslednjič ne bomo obvestili policije," - je za Novi list dejal eden od motoristov. 

 

 

Komentarjev 7
  • Avatar Reidistella
    Reidistella 01:36 22.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • joc37 20:06 20.julij 2019.

    Kako bodo pa financiral potem obnovitvena dela na mostu, ali mogoče novogradnjo, če ne bodo pobiral prispevkov?

  • joc37 20:01 20.julij 2019.

    Ali ni slovenski izraz, mostnina? Ali je mostarina?