Slovenija > Črna kronika
75 ogledov

Dva tujca, ki sta vlamljala in kradla

vlom tat vlomilec Shutterstock
Ljubljanski policisti so včeraj prijeli dva tujca - moškega in žensko - ki sta vlamljala v stanovanja in kradla. Moški je češki državljan, ženska Hrvatica.

Včeraj nekaj po 12. uri so bili ljubljanski policisti obveščeni, da je v stanovanju na Cesti na Mesarico v Ljubljani oškodovanka zalotila neznanca, ki je nato pobegnil. Policisti so ga izsledili na Jeranovi ulici in pri pregledu dokumentov ugotovili, da gre za 34-letnega državljana Češke.

Med postopkom so mu policisti našli in zasegli gotovino in nakit, za katere sumijo, da izvirajo iz izvršenih kaznivih dejanj. Moški je bil v postopku do policistov žaljiv in agresiven, zaradi česar si je prislužil tudi denarno kazen. Postopek je še v teku.

Hrvatica nad starejše občane

Včeraj so ljubljanski policisti dobili še prijavo o vsiljivi beračici, ki v okolici Grosupljega zvoni po stanovanjskih hišah. Policisti so ugotovili, da gre za 52-letno Hrvatico, ki je na območju že marca izvedla dve drzni tatvini iz stanovanjskih hiš.

V obeh primerih je oškodovanca, stara 83 in 70 let, zamotila, nato pa izkoristila njuno trenutno nepozornost in ukrada gotovino. Policisti bodo zoper Hrvatico podali kazensko ovadbo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • wolf.ata 19:39 13.maj 2017.

    nazaj meje kot so bile,pa še žičnate panele in prehodi samo na določenih mestih,da policija lahko preverja po potrebi in po potrebi hitro zapre mejo,ja,ne pa da se vsak sprehaja kot hoče,sicer ni več to čista demokracija,ampak drugače ne gre,prej ...prikaži več so krali samo Cigani-Romi,sedaj pa prihaja samo vse najslabše iz cele Europe in balkana,nekaj je pa tudi domačih itd.,še hrvaški policaji se sprehajajo daleč po Slovenskem ozemlju,potem pa kot da so se zgubili,ha,ha,v resnici pa so kake mejnike preverjali ali celo prestavljali,saj naši ne vejo kje so,aja to je druga tema