Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Dva učenca fizično obračunala z učiteljico

(Foto: Pixell) Žurnal24 main
Splitska policija je potrdila incident, ki se je v ponedeljek zgodil na splitski osnovni šoli Dobri, v katerem sta bila vpletena 14-letna učenka in učiteljica zgodovine.

Policija je po poročanju hrvaških medijev obe prijavila zaradi kršenja javnega reda in miru, medtem ko bo kriminalistična policija še preučila, kaj točno se je zgodilo. 

V šoli so v ponedeljek potrdili, da sta v incidentu sodelovala dva učenca, ki sta na šolskem hodniku fizično napadla učiteljico zgodovine, ki je bila ob tem lažje poškodovana. 

PREBERITE: 

Ravnateljica šole Marjana Dodig je novinarjem pred šolo povedala, da se je dogodek zgodil po tretji šolski uri pred pričetkom velikega odmora ter da je šlo za incident med dvema učencema in učiteljico. 

Dodala je, da je šola ukrepala po protokolu o nasilju, ki med drugim vključuje pogovor s starši učencev, a zaradi preiskave drugih podatkov medijem ne morejo posredovati.

Policija omenja eno učenko in ne dva učenca

Splitska policija je potrdila, da se je indident zgodil okoli 11. ure ter da sta v njem sodelovala učiteljica in učenka šole. "Potrjeno je, da sta dve osebi kršili 6. člen zakona o kršenju javnega reda in miru," je za hrvaške medije potrdila Željka Radošević s splitske policije.

Voditeljica splitskega območnega sindikata hrvaških učiteljev Tinka Zemunik je dejala, da sta v napadu na učiteljico sodelovala dva učenca ter dodala, da to ne bo zadnji tak primer, dokler ne bo kdo odgovarjal za take in podobne incidente. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • bingo11 13:34 04.februar 2016.

    Očetje z materami, smrkavci z učiteljico!!!?

  • Erik Krivec 20:02 03.februar 2016.

    Boooogi otroci! Dajte jim pištole v roko, naj gredo še domov red narediti?? So namreč odslikava vzogje doma?!!! V Ameriki, bi bili takoj izključeni iz šole!

  • mph 19:11 03.februar 2016.

    Sicer res, nekaj pa je tudi učiteljev ali učiteljic, ki so svoje življenje posvetili uničevanju generacij otrok.Nekateri imajo bolj trdo kožo, nekaterim zadošča en zloben in pokvarjen učitelj, da jim uničit veselje do marsičesa. Sam sicer nisem imel nobenih takih ...prikaži več izkušenj osebno, poznam pa kar nekaj primerov. In se generacije staršev pritožujejo ravnatelju, ista ali isti pa še naprej opravlja svoje delo tudi 15 let kasneje. Predvsem na področju šolstva ne bi škodilo malo nagrajevanja po sposobnostih in premnoge na cesto s prepovedjo še kadarkoli opravljat učiteljski poklic.