Slovenija > Črna kronika
9765 ogledov

Pogrešanega 20-letnega motorista svojci našli v globeli ob glavni cesti

vizija nič
Prometna nesreča, v kateri je ugasnilo mlado življenje.

Policisti so bili včeraj sredi dneva obveščeni o tem, da svojci pogrešajo mlajšega, 20-letnega moškega. "Pogrešani je bil nazadnje v stiku s sorodniki v torek ob 15. uri," je pojasnil Dean Božnik iz PU Nova Gorica. Svojci so ga iskali in pregledovali cestne relacije, a ker ga niso našli, so o pogrešanem obvestili policijo.

Nesreča pri Godoviču | Avtor: PGD Idrija PGD Idrija

Iskali so gasilci in policija, našli so ga svojci

Policisti iz Idrije, Logatca in Nove Gorice so takoj začeli z iskalno akcijo. Glede na pridobljene informacije so sklepali, da se je pogrešani z motornim kolesom peljal na relaciji Idrija – Kalce – Planina – Postojna in nazaj. "V okviru iskalne akcije je bilo  pregledano območje Podreteje, Zale, Jeličnega vrha in Godoviča proti Hotedršici," navajajo pri PU Nova Gorica. V iskalni akciji so sodelovali tudi gasilci iz Idrije in Godoviča, aktiviran pa je bil tudi policijski helikopter, dokler niso pogrešanega brez znakov življenja našli sorodniki ob 15.44 v globeli ob glavni cesti.

Prometna nesreča Alarmantno Avto Tragedija na tragedijo

Neprilagojena hitrost

Prometni policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 20-letni voznik motornega kolesa v času od torka do srede vozil motorno kolo po glavni cesti izven naselja Godovič iz smeri naselja Godovič proti  naselju Hotedršica.

"Ko je pripeljal do levega nepreglednega ovinka, je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motornim kolesom, padel na levi bok in zdrsnil desno izven vozišča, kjer je najprej trčil v začetek odbojne zaščitne  ograje in se nato skupaj z motornim kolesom prevrnil pod cesto po strmi brežini," opisuje Božnik. "Mlajši voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče podlegel poškodbam." Zdravnik iz ZD Idrija je lahko le potrdil njegovo smrt. 

Pozno zvečer umrl 30 letni voznik

Včeraj pozno zvečer se je zgodila še ena huda prometna nesreča, v kateri je umrl 30 letni voznik osebnega vozila, ki je vozil na regionalni cesti Črnomelj - Metlika in je pred naseljem Vranoviči zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v nosilni steber nadvoza, od tu pa je vozilo odbilo v drevo ob vozišču. "Ob trčenju je bil voznik ukleščen v vozilu in so ga iz vozila rešili gasilci PGD Črnomelj," navajajo pri Policiji. "Poškodovani je bil odpeljan v SB Novo mesto, kjer je umrl zaradi hudih telesnih poškodb."

V septembru že 20 smrtnih žrtev

Statistika tragičnih prometnih nesreč v letošnjem septembru je črna, kot že dolgo ne. Čeprav meseca še ni konec, je že jasno, da bo to mesec z največ smrtnimi žrtvami med prometnimi udeleženci letos. Od začetka septembra do včeraj, 27. septembra, je na cestah umrlo že 20 ljudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • bebo2 21:49 28.september 2018.

    A lokacije niso mogli dobiti od mobi operaterja?

  • Kate_Mouton 09:38 28.september 2018.

    Google zdaj plača vsak trimodnevno spletno delo na domu od 2857 do 3492 dolarjev in moja zadnja plača je bila 9146 $ za delo 3 ure na dan na spletu. To je bila neverjetna izkušnja, ki je delala z njimi ...prikaži več in sem si želel deliti to z vami, ker iščejo za nove ljudi, da se pridružijo svoji ekipi in zelo priporočam vsem, da se prijavijo ... Samo sledite tejj stranii .......... ➥➥ ➥ ➥➥ www.WebJob98.Com