Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Dve verižni trčenji

Prometna nesreča Andrej Leban
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči, v katerih je bilo udeleženih po več vozil.

Včeraj zjutraj so na gorenjski avtocesti pred Torovem štiri vozila trčila zaradi voznice avtomobila, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji. Popoldne je sledila nesreča v Železnikih, kjer so bila v trčenju udeležena tri vozila. V tem primeru pravil o varnostni razdalji nista upoštevala dva voznika.

V jutranji nesreči je nastala samo materialna škoda, v popoldanski pa so se udeleženci še lahko
telesno poškodovali.

"Varnostna razdalja je vzrok za približno 10 odstotkov vseh nesreč, ki so se letos zgodile na gorenjskih cestah, pogosto pa je pogojena s hitrostjo in nepozornostjo  voznikov. Kdor zmanjša hitrost se zato lahko hitreje ustavi, ker se pot ustavljanja zelo podaljšuje ravno z višjo hitrostjo, v vsakem trenutku pa mora biti voznik tudi pozoren na promet, ker drugače tvega, da bo na nevarnost na cesti odreagiral prepozno ali sploh ne," pri tem opozarja Bojan Kos z gorenjske policijske uprave.

Za primer: pri 30 km/h se vozilo na suhi cesti ustavlja 13 m, pri 40 km/h je pot ustavljanja dolga 20 m, pri 50 km/h pa že kar 28 m.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.