Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Eden je praznoval rojstni dan

eric boullier cessna letalo pilot Reševalni pas/Twitter
V sinočnji nesreči na bovškem so umrli trije mladi moški iz Prekmurja. Eden je praznoval rojstni dan.

"Res je imel rad letenje," so dopoldne zapisali na Facebook strani Aerokluba Murska Sobota in se tudi na tak način poslovili od svojega člana, pilota in mladega podjetnika 31-letnega G. T.

Sinoči je še z dvema kolegoma iz Pomurja - eden od njih naj bi ravno včeraj dopolnil 33 let - izgubil življenje v letalski nesreči v gozdu na območju Mrzle doline pod Krasjim vrhom. Reševalci so jih našli okoli ene ure zjutraj v razbitinah letala manjšega letala, ki je bilo na poti iz Bovca na letališče Brnik. 

Z majhnim, šolskim letalom, ki mu ga je posodil prijatelj, je dva prijatelja Prekmurca peljal na kanjonig na Bovško, s katerega se na žalost nikoli niso vrnili. 

Ujela jih je nevihta

Kot je razvidno z radarske slike padavin, je v času izginotja letala Slovenijo ravno prehajala vremenska fronta z močnim dežjem, ki je prešla tudi Posočje.

Po naših informacijah je letalo pilotiral znani Pomurec, letalski pa tudi smučarski inštruktor, ki je nedavno ustanovil lastno podjetje. Ponujalo je panoramske lete nad Slovenijo in opravljalo poslovne polete, mladi in dejavni podjetnik pa se je v okviru projekta Podjetno v svet podjetništva prizadeval tudi za razvoj pomurskega regionalnega centra. 

Poznali so ga tudi v smučarskih krogih, kjer se je uveljavil kot vrhunski učitelj smučanja z mednarodno licenco.  

Preberite še:

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • marabunta 15:25 02.september 2016.

    življenje ni pravično,..... vedno prezgodaj odhajajo najboljši