Slovenija > Črna kronika
14004 ogledov

Eksplozija v Kočevju. Več kot dvajset poškodovanih, dva huje, dva pogrešana

Kočevje eksplozija
1/6
Robert Latin
Do dogodka je prišlo nekaj minut po pol deveti uri zjutraj. Poškodovanih več kot 20 ljudi.

Policija je bila ob 8.35 obveščena o eksploziji oziroma požaru v podjetju v centru Kočevja, gre za kemično tovarno Melamin. Na mestu nesreče interventne službe trenutno izvajajo prve nujne ukrepe, zato je tudi zaprta glavna cesta skozi Kočevje. Po neuradnih informacijah naj bi razneslo kotel v proizvodnji.

Po zadnjih podatkih Uprave za zaščito in reševanje je več kot 20 poškodovanih, dva huje opečena. UKC Ljubljana je po eksploziji v kočevskem Melaminu že aktiviral načrt za množične nesreče. 

Poveljnik Gasilske zveze Kočevje Leon Behin je za Val 202 povedal, da je požar pod nadzorom, še vedno pa sta dve osebi pogrešani. "Samo še na enem delu iskanje oseb, imamo še dve pogrešan osebi. Ne vemo, ali sta se v času eksplozije nahajali v objektu," je povedal. 

Tovarna Melamin po okoljski zakonodaji spada med obrat večjega tveganja za okolje. Družba, ki je sicer eden večjih zaposlovalcev v regiji, se namreč ukvarja predvsem z izdelavo smol za barve in lake ter lesno, gradbeno in tekstilno industrijo.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je na spletni strani objavil napotke za ravnanje ob požaru. Prebivalce pozivajo, da upoštevajo priporočila ekip za reševanje oz. Uprave RS za zaščito in reševanje. Osebe, ki so bile izpostavljene dimu in čutijo zdravstvene težave, naj se posvetujejo s svojim zdravnikom.

Aktivirani so bili bližnji izvajalci NMP Kočevje in Ribnica ter HeNMP. Aktivirani so bili gasilci iz celotne GZ Kočevje (15 PGD) in GEŠP Ribnica. Obveščene so bile pristojne službe.

Policija in Občina Kočevje vsem prebivalcem v okolici svetujeta, da zaprejo okna in se ne gibljejo na prostem, dokler traja intervencija. Prav tako se naj ne približujejo samemu kraju dogodka.

*Fotografija je simbolična

Belinka požar Slovenija Slovenija Eksplozija in požar v Ljubljani

Več sledi ... 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.