Slovenija > Črna kronika
416 ogledov

Enajstletnik naj bi posilil šestletnico

Zloraba otroka
1/3
Profimedias
Koprski kriminalisti obravnavajo primer spolne zlorabe, v katerega so vpletene mladoletne osebe.

"Kriminalisti PU Koper so v prejšnjem tednu obravnavali kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost. Zaradi zaščite vpletenih mladoletnih oseb vam več informacij ne moremo podati," so nam potrdili na PU Koper. 

Slovenske novice poročajo, da naj bi enajstletnik v zdravilišču na Debelem rtiču posilil šestletno deklico.

"Dogodek se ne more ponoviti"

Dogodka nasilja mladoletnika nad mladoletnico na Debelem rtiču po besedah predsednika Rdečega križa Slovenije (RKS) Dušana Kebra ni bilo mogoče predvideti. "Smo se pa nanj odzvali takoj in to na način, da se ne more ponoviti in da so otroci, ki letujejo in bodo še letovali pri nas, varni," je za STA poudaril predsednik Rdečega križa Slovenije Dušan Keber.

Po njegovih besedah sta dekličina starša nad dejanjem zgrožena, o morebitnih posledicah za deklico se bosta posvetovala s strokovnjaki, menita pa, da so v zdravilišču naredili vse, kar je bilo v njihovi moči.

Kot je še navedel predsednik RKS, na letovanje ali zdraviliško zdravljenje na Debeli rtič prihaja "veliko otrok, med drugimi tudi taki, katerih vedenje je odraz hude socialne stiske, neugodnih razmer v družini ali pa vedenjskih in zdravstvenih posebnosti". "Nemogoče je in tudi ni naš namen doseči, da bi k nam prihajali samo otroci brez kakršnihkoli posebnosti. Ne želimo vnaprej izločiti nikogar, ki potrebuje našo pomoč. Prav zato nekateri otroci prihajajo tudi s spremstvom," je pojasnil.

Po njegovih navedbah se ekipa mladinskega zdravilišča in letovišča skupaj z vsemi člani Rdečega križa, ki zbirajo sredstva za letovanje otrok, trudi, da bi več kot 16.000 otrok vsako leto pri njih preživelo lepe, koristne in varne počitnice.

Kje lahko žrtve spolne zlorabe poiščejo pomoč: 

Združenje proti spolnemu zlorabljanju
Društvo Ženska svetovalnica
Društvo za nenasilno komunikacijo
SOS telefon
Društvo Ključ
Beli obroč
Policija - Anonimne prijave, številka 113 ali anonimna številka 080 1200

 

Komentarjev 19
  • valerijakregar 19:56 11.julij 2017.

    iz tega fanta še "nekaj" bo.da je problematičen in nevaren, se je vedelo že leta nazaj .kaj so storili zaposleni v otroškem okrevališču do sedaj, da do tega dejanja nebi prišlo ?fant ima namreč zgovorno zgodovino in ...prikaži več tamkajšnje vodstvo je zanj vedelo.so bili pripravljeni na njegov prihod ?http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/zaradi-drugosolcka-se-izpisujejo-iz-sole

  • ode 19:56 11.julij 2017.

    Za ta dejanja bi mu v Ameriki in še kje sodili, kot odraslemu.

  • ode 19:56 11.julij 2017.

    To, kar je počel - nekje smo lahko prebrali do vseh pikantnih podrobnosti, pomeni, da tega ni počel prvič ampak že velikokrat. In starši ne morejo trditi, da tega niso vedeli. Če je res avtističen, ga starši, takose zdi, pogosto ...prikaži več spustijo "z verige", da se malo sprosti in imajo potem mir pred njim. Otrok že sedaj sodi na zaprti oddelek nekega zavoda, sicer bomo v kratkem priča še hujšemu zločinu.

Sorodne novice