Slovenija > Črna kronika
14217 ogledov

Utopitev v domačem bazenu, borijo se za življenje enoletnika

rešilec Saša Despot
Otroka so najprej prepeljali v murskosoboško bolnišnico, nato pa v UKC Ljubljana.

Včeraj nekaj po 17. uri so v bolnišnico Murska Sobota pripeljali enoletnega otroka z območja občine Beltinci, ki se je utapljal v domačem otroškem bazenu. Otroka so nato s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. Je hudo poškodovan in je v življenski nevarnosti. O stanju otroka zaenkrat ni novih informacij, so danes za STA še pojasnili na policiji.

Helikopter Slovenske vojske z medicinsko ekipo UKC Ljubljana je proti Murski Soboti odletel ob 17. uri in od tam v ljubljanski klinični center prepeljal obolelega otroka.

Enoletnik je hudo  poškodovan  in je v življenski nevarnosti.  S helikopterjem so ga odpeljali na zdravljenjev UKC Ljubljana.

Policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila in opravljajo ogled kraja. Obveščena dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec.

Utopitve pri malčkih drugi vzrok smrti

Utopitve najbolj ogrožajo otroke od 1. do 3. leta starosti, za katere so tudi drugi najpogostejši vzrok smrtnih poškodb. Najpogosteje so jim izpostavljeni na bazenih in vodah v naravi.

Najlažje jih preprečimo z aktivnim nadzorom otroka v vodi ali njeni bližini, svetujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

Domači bazeni naj bodo pod ključem

V primeru, da imamo domači bazen, svetujejo, naj bo ta ograjen in zaklenjen s ključavnico, da otroci do njega ne morejo dostopati, ob uporabi nadzemnega sestavljivega bazena pa svetujejo dosledno upoštevanje navodil proizvajalca za varno uporabo, odstranjevanje stopnic za vstopanje v bazen in pospravljanje otrokovih igrač iz bazena, da vanj ne bi pritegnile otroka.

Preberite več: 

Otroci na plaži Zdravje Ena največjih nevarnosti za majhne otroke

Fotografija je simbolna

Komentarjev 4
  • Avatar Zala
    Zala 02:34 12.avgust 2019.

    Utopitev ... je zaključeno dejanje. Kako ste novinarji površni ! Otrok se ni utopil, ampak utapljal. Bistvena razlika. In zato se zdravniki še vedno borijo za njegovo življenje. Da bi jim le uspelo.

  • Kmodri 22:21 10.avgust 2019.

    Podcenjevanje navidezne varnosti vodi tragiko. Upam, da malčka rešijo.

  • romy 21:40 10.avgust 2019.

    zdaj je kaj je,bedasti novodobni nesposobni starši,upam da otrok preživi..