Slovenija > Črna kronika
6883 ogledov

Enoletnik še vedno v smrtni nevarnosti

Otrok bazen
Enoletnika so s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana

V soboto popoldne so v murskosoboško bolnišnico pripeljali eno leto starega otroka z območja občine Beltinci, ki se je utapljal v otroškem bazenu na domačem dvorišču.

O stanju otroka zaenkrat ni novih informacij, so danes pojasnili na policiji.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so otroka najprej prepeljali v murskosoboško bolnišnico nato pa s helikopterjem v UKC Ljubljna,a. Enoletnik je hudo poškodovan in v smrtni nevarnosti.

Policisti in kriminalisti so po dogodku opravili ogled kraja in začeli z zbiranjem obvestil. O nesreči sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec.

*Fotografija je simbolna

Utopitve pri malčkih drugi vzrok smrti Utopitve najbolj ogrožajo otroke od 1. do 3. leta starosti, za katere so tudi drugi najpogostejši vzrok smrtnih poškodb. Najpogosteje so jim izpostavljeni na bazenih in vodah v naravi. Najlažje jih preprečimo z aktivnim nadzorom otroka v vodi ali njeni bližini, svetujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

Domači bazeni naj bodo pod ključem V primeru, da imamo domači bazen, svetujejo, naj bo ta ograjen in zaklenjen s ključavnico, da otroci do njega ne morejo dostopati, ob uporabi nadzemnega sestavljivega bazena pa svetujejo dosledno upoštevanje navodil proizvajalca za varno uporabo, odstranjevanje stopnic za vstopanje v bazen in pospravljanje otrokovih igrač iz bazena, da vanj ne bi pritegnile otrok.

Otroci na plaži Zdravje Ena največjih nevarnosti za majhne otroke

 
Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 16:51 11.avgust 2019.

    Nakladanja ,"strokovnjakov" o nadzoru bazenov so neprimerna in žaljiva za svojce nesreče .

  • Kmodri 15:52 11.avgust 2019.

    Podcenjevanje nevarnosti je nacionalni hobi. Otroku želim, da se izvleče. A boste spet. brisali komentar, ki vam ni pogodu?