Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Epski boj traktorista in policista

(Foto: PU Murska Sobota) Žurnal24 main
Domnevno vinjen traktorist je dodobra zdelal službeni avtomobil, policistu pa grozil in preprečeval opravljanje dela.

V soboto popoldan je lendavski policist na avtobusnem postajališču v Hotizi zaustavil traktorista, ki naj bi pred tem v naselju Gaberje poškodoval kabelsko omrežje. Že pred tem ga je policist  zaustavljal z zvočnimi in svetlobnimi signali, vendar ga 50-letnik ni upošteval.

Ker je voznik med postopkom kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti, mu je policist odredil preizkus alkoholiziranosti. Medtem ko je policist v službenem vozilu preverjal voznikovo identiteto, saj ta pri sebi ni imel dokumentov, je traktorist kljub policistovi odredbi odpeljal s postajališča in pri tem s kolesom traktorja poškodoval zadnji del službenega vozila.

Policist je zapeljal za pobeglim traktoristom in ga dohitel na traktorski stezi. Voznik je traktor nenadoma zaustavil in sunkovito zapeljal vzvratno, ves čas pa policistu grozil z dvignjeno pestjo.

Policist nasedel, traktorist v avtomobil
Nato je s traktorjem zapeljal na poljsko pot. Po približno petsto metrih je policist zaradi slabega terena z avtomobilom nasedel in obstal. To je opazil traktorist, ki je zapeljal proti avtomobilu. S prednjim delom traktorja je trčil v avtomobil in ga nekaj časa potiskal pred seboj. Policist, ki je opazil traktoristov namen, je iz avtomobila pravočasno izstopil.

Po trčenju je avtomobil obstal na njivi, traktorist pa je nadaljeval vožnjo v smeri naselja Hotiza. Policist mu je s poškodovanim avtomobilom ponovno sledil in ga dohitel na Hotizi. Traktorist je zaustavil, izstopil iz traktorja in s kladivom v roki grozil policistu.

Ni se pustil vkleniti
Takrat je na kraj prispela tudi druga policijska patrulja. Osumljeni traktorist se je pred policisti umaknil v traktorsko kabino. Ker ni upošteval ukazov policistov, so ga z uporabo prisilnih sredstev spravili iz kabine in ga vklenili, pri čemer se je osumljenec lažje telesno poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Traktorist si je s svojim obnašanjem prislužil kazensko ovadbo, obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.