Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Filmski beg pred policisti končale bodice

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Šele v Ivančni Gorici je ljubljanskim enotam policije danes popoldan uspelo zaustaviti in pridržati moškega, ki je zbežal novomeškim patruljam in vmes med divjo vožnjo poškodoval dva policijska avtomobila in avtomobil svojih staršev. Končal je na psihiatričnem oddelku.

Kot je za Žurnal24 pojasnila tiskovna predstavnica novomeške policije Alenka Drenik, so že v petek okoli 23.30 policisti v okolici Novega mesta 45-letnemu moškemu iz Ljubljane zaradi nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja njegovima staršema.

Danes okoli 14.30 so ob kontroli ugotovili, da 45-letni moški krši ukrep prepovedi. V postopku pa je možakar izgubil živce in se je s svojim terenskim vozilom vrste range rover namerno zaletel v službeno vozilo policije in še v avtomobil svojih staršev. Nato je pobegnil.

Druga patrulja ga je skušala zaustaviti v Podturmu, a se je 45-letnik tam ponovno zaletel v policijski avtomobil in odpeljal dalje proti Ivančni Gorici.

Ustavile so ga šele prazne pnevmatike

Novomeški policiste so o beguncu obvestili ljubljanske kolege, ki so nato vročekrvneža prestregli pri Ivančni Gorici. Z uporabo stingerja, naprave z bodicami, so mu prebodli pnevmatike, ga zaustavili in pridržali. Zdravnica je nato na kraju zanj odredila prisilno hospitalizacijo.

Policija je njegov avtomobil zasegla, po zaključenem postopku pa bo ovaden. Kakšno škodo je povzročil s svojim nerazumnim begom, še ni znano. Neuradno je pri lovu nanj lažje poškodbe skupil tudi eden od policistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.