Slovenija > Črna kronika
317 ogledov

Filmski lov na divjaka. Policistom bežal od Kranja do Ljubljane.

Policija in nova vozila Andrej Leban
Začelo se je z divjanjem po ulicah Kranja, vožnjo skozi rdečo luž, pobegom na avtocesto, končalo pa v Ljubljani, kjer so policisti divjaka vendarle ustavili.

Kranjski policisti so včeraj zvečer od Kranja do Ljubljane lovili voznika, ki je z nevarno vožnjo huje kršil prometna pravila in zelo ogrožal varnost mnogih udeležencev cestnega prometa. Vožnjo voznika, ki je vozil osebni avtomobil Peugeot 508 SW, bele barve, kranjskih registrskih oznak, policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa in iščejo priče, s katerimi se je med vožnjo srečal ali jih je kakorkoli ogrožal.

Za voznikom so policisti v redni kontroli prometa včeraj okoli 21.10 zapeljali na Cesti Staneta Žagarja v Kranju, a jim voznik že takoj ni ustavil.

S pospešeno in zelo nevarno vožnjo je začel bežati po mestnih ulicah Kranja. Brez zaviranja je prevozil več rdečih luči, za vožnjo je uporabljal celotno vozišče, v križiščih z avtomobilom zaradi zelo prehitre vožnje izgubljal stik s podlago in drsel po vozišču.

Celo v ulicah, kjer je omejitev hitrosti 40 km/h in kjer so fizične ovire za umirjanje prometa, je vozil še enkrat hitreje, kot bi smel. Posebej je divjal po Cesti Staneta Žagarja, ki je ena bolj obremenjenih cest skozi Kranj.

V semaforiziranem križišču na Planini  je z vožnjo v rdečo luč tudi izsilil prednost avtomobilu srebrne barve. Policisti prosijo, naj se vozniki javijo in pokličejo na 113. Voznike je namreč slepil z vklapljanjem dolgih in zasenčenih luči ter jim hupal.

Zelo nevarno je vozil, izsiljeval prednost in prehiteval tudi še več kilometrov med Kranjem in avtocestnim priključkom Kranj Vzhod pred Šenčurjem, kjer je zapeljal na avtocesto in kjer je s hujšimi prekrški pri še precej višji hitrosti nadaljeval.

Policijski avto | Avtor: Saša Despot Fotografija je simbolična. Saša Despot


Na avtocesti do Ljubljane je prehiteval po voznem, odstavnem in pospeševalnem pasu, cestninsko postajo pa prevozil z najmanj še enkrat višjo hitrostjo kot je dovoljeno, prehiter je bil tudi pri vožnji skozi predor Šentvid.

Voznik je vozila v gostem prometu ves čas prehiteval impulzivno, silovito in zelo nevarno, na priključku Ljubljana Brdo pa je avtomobil ustavil in peš pobegnil, vozilo pa pustil, da se je samo nekontrolirano premikalo naprej.

Policisti so zato razbili steklo na avtomobilu in ga ustavili, voznika, ki je brez vozniškega dovoljenja, pa so
prijeli in ga obravnavajo zaradi kaznivega dejanja.

Voznik je v avtomobilu vozil še dva potnika in žival. Avtomobil so policisti zasegli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • Žurnalček 17:41 04.junij 2017.

    Prečitaj kaj sem napisal - PAM pomeni protiavionski mitraljez , s katerim bi morali s helikopterjem v takih primerih ustavljati norce kakor tudi tiste , ki zavijejo v napačno smer AC ! Če tega nočejo v zaščito nič krivih državljanov ...prikaži večv , naj dajo mir , kajti najmanj kar si želimo , da nas poleg bedakov ogroža še lastna policija ! Poglejte pa na YT katera država ima največ razbitih policijskih vozil !

  • Žurnalček 17:31 04.junij 2017.

    Ne s svojimi vozili ampak s tistimi , ki pridejo mimo . Če so mene zaradi prekrška držali 10 min. na sredi Ilirske , ustavil sem zanalašč tisti moment ko so prižgali luči , potem bi lahko komot tudi drugje ...prikaži več naredili čep , kot so ga pri obravnavi z menoj !

  • mufo 14:23 04.junij 2017.

    ti pa si bedak na kubik, Žurnalček. Prav privoščim ti, da bi te en tak prenapetež kdaj spravil v nevarnost kot je bil tale, ki ga ti obožuješ. Verjetno bi s posranimi gatami in tresočih rok zbegano gledal za nim ...prikaži več in mu na glas omenjal mater. Posebno še, če bi imel v avtu kakšnega od otrok ...