Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Filmski pregon dveh BMW X6

Pregon BMW X6
1/3
PU Celje
Romun in Moldavec po štajerski avtocesti vozila ukradena BMW X6. Sledil je precej divji policijski pregon, v katerem ni manjkalo visokih hitrosti in nesreč. Na koncu sta oba bežala peš.

Celjski, mariborski in murskosoboški policisti so včeraj uspešno zasledovali in nato prijeli voznika dveh ukradenih prestižnih avtomobilov.

Vse skupaj se je začelo dopoldan okoli 11. ure. Prometna policista iz Celja sta pri nadzoru prometa v bližini Arje vasi  dohitela dve vozili serije BMW X6, na katerih so bile nameščene italijanske registrske tablice.

Policista sta enega od voznikov poskušala ustaviti, vendar ni upošteval njunih znakov, pač pa še pohodil plin in s hitrostjo več kot 200 km/h peljal naprej proti smeri Maribora. „Policista sta mu zaradi izredno  visoke hitrosti in slabih vremenskih razmer težko sledila. Na cestninski postaji Tepanje sta se v sledenje vozil  vključila še policista Policijske postaje Slovenske Konjice,  ki sta vozilu, zaradi nadvse predrzne vožnje in krepko prekoračene hitrosti prav tako izredno težko sledila,“ so sporočili s PU Celje. V zasledovanje vozila so se nato vključili še mariborski in murskosoboški policisti.

Izognil se je dvema blokadama

Eden od voznikov je odpeljal v smeri proti Murski Soboti.  Izognil se je dvema blokadama, pred tretjo, ki so jo postavili s pomočjo tovornega vozila, je ustavil in peš pobegnil iz vozila. Prijeli so ga v bližini Renkovec in ugotovili, da gre za 28-letnega državljana Moldavije, pri sebi je imel romunski potni list.

Peljal po njivah

Voznik drugega vozila je med vožnjo povzročil nekaj prometnih nesreč. Po nekaj kilometrih  vožnje  po travnikih in njivah se  je pri  Kungoti pri Ptuju zaletel v drevo ter peš pobegnil s kraja. Policisti so ga v večernih urah prijeli na avtocestnem počivališču na Dravskem Polju. V tem primeru je šlo za 30-letnega romunskega državljana.



Komentarjev 7
  • Žurnalček 21:54 19.marec 2013.

    Na helikopter naj montirajo dve strojnici , eno navadno 7.62 mm , na drugo stran pa PAP 12.mm in potem samo na licu mesta ugotovijo še , kateri instrumen, bo bolj pravi za bežečo osebo. Jaz bi na ta naćin ...prikaži večćin , z tisto manjšo zaustavljali tudi narobe vozeče po AC. Samo enega pijanca bodo pihnili, nobeden se ne bo več upal zajebavati po AC.

  • Alpin 21:38 19.marec 2013.

    Če pa ti nisi malo omejen, pol pa ne vem. Upam, da ne pridejo enkrat Romuni in Moldavci k tebi na obisk.. Vlade imamo pa take, kakršne smo sami izvolili.. res pa je, da izgleda, kot bi bili vsi volilci ...prikaži več vsaj toliko omejeni, kot si ti.

  • zavesten 20:15 19.marec 2013.

    miličniki naj lovijo naše lopove ki so pokradli zlovenijo z vsemi vladami dosedaj,bolgare in romune pa naj pustijo pri miru saj oni preščijejo zlovenijo ko gredo skozi,tako hitro gredo,saj v taki gnili državi ne želijo bit,pa neki miličniki iz nekih ...prikaži več kmečkih postaj jih zasledujejo z lojtrskimi vozi in ogrožajo nas voznike,ne njih.deb.ili miličniški...