Slovenija > Črna kronika
2968 ogledov

Gasilci lovili pobeglo kravo

Krave EPA
Kako junaški so slovenski gasilci, dokazujejo vsak dan. Tudi v soboto so imeli polne roke dela, med drugim so uspešno ujeli celo kravo.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje, so imeli v petek gasilci zaradi vremenskih razmer ogromno dela. Neurja so podirala drevesa, hudourniki so poplavljali ceste in nanašali vejevje ter zemljo, meteorne vode so po številnih slovenskih krajih poplavljale domove. Na pomoč so kot vedno hiteli gasilci in uspešno ukrepali v številnih primerih. 

Zanje pa kljub lepemu vremenu tudi sobota ni bila mirna. Poleg mnogih prometnih nesreč, kjer so posredovali, so gasili tudi večji požar. Ob 17.19 je namreč v naselju Negova, v občini Gornja Radgona, prišlo do požara na traktorju. Ogenj se je pri tem delno razširil na bližnji objekt v velikosti 15 x 4 metrov, kjer je bila kmetijska mehanizacija.

Požar, ki je traktor v celoti uničil, ter delno uničil tudi zgradbo s kmetijsko mehanizacijo, so pogasili gasilci PGD Negova, Gornja Radgona, Spodnji Ivanjci in Zbigovci.

Gasili so tudi v Čepovanu, v Mestni občini Nova Gorica. Gasilci PGD Čepovan in JZGRD Nova Gorica so popoldan pogasili dimniški požar.

Ob 10.37 zjutraj pa je v Ljubljani v stanovanju oseba padla v kopalnici in se poškodovala. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, odprli vrata stanovanja in tako omogočili vstop reševalcem NMP UKC Ljubljana do poškodovane osebe. Osebo so oskrbeli ter prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Uspešno ulovili kravo

V Strmcu pri Leskovcu v Občini Videm, pa jo je zakuhala krava. Ta je okoli poldneva pobegnila, zato so jo morali iskati. Žival so gasilci PGD Leskovec in Videm izsledili ter ujeli s pomočjo vrvne tehnike in jo nepoškodovano vrnili lastniku.

helikopter Izognite se jim Slovenija Na obali ugriz kače, s helikopterjem v UKC

Fotografija je simbolna.

Komentarjev 1
  • Naklonsky 08:56 09.maj 2021.

    Junaštvo in lovljenje krave nima kaj dosti skupnega. Junaštvo in lovljenje krokodila, kač, tigrov pa prav gotovo.