Slovenija > Črna kronika
14293 ogledov

Gasilci pred veselico žrtve tatov: ne boste verjeli, kaj so odnesli

PGD Veliki Gaber Facebook Obisk policije v Velikem Gabru.
V jutru pred veselico je dolenjske gasilce pričakalo neprijetno presenečenje.

Smo v sezoni gasilskih veselic, ki jih številna slovenska prostovoljna gasilska društva organizirajo za izboljšanje svojega gmotnega stanja. Enemu od društev na Dolenjskem so jo zagodli tatovi.

PGD Veliki Gaber je namreč sporočil, da so jim nepridipravi ukradli več predmetov in hrano, namenjeno za veselico, ki nosi ime Gasilski Open air 2024.

Odtujili so jim plinski žar, zvočnik JBL Partybox 300, vrtni paviljon in 100 kilogramov pomfrija, so gasilci iz Velikega Gabra zapisali na Facebooku svojega društva.

"Kljub tej neprijetnosti pa bomo dogodek izpeljali po načrtih! Potrebujemo vašo pomoč in podporo, da bomo skupaj ustvarili nepozaben večer," so zapisali pri PGD Veliki Gaber.

"Kako lahko pomagate? Pridite danes na prizorišče in nas podprite s svojo prisotnostjo. Pošljite SMS s ključno besedo PGDGABER5 na 1919 in prispevajte pet evrov za pomoč pri nadomestitvi odtujenih predmetov," so javnost pozvali gasilci.

 

Predviden začetek veselice, ki se bo odvila v Lovski koči Veliki Gaber, je danes ob 17. uri. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Plavi-mil 16:23 26.maj 2024.

    Spet naši?

  • LukaMB 00:00 26.maj 2024.

    Jih bo že doletela usoda, da bodo nekoč potrebovali gasilce in jim bo požar vzel vse tisto, kar so s svojim kaznivim dejanjem tako pridno zbirali. Karma obstaja.

  • Soljatar 20:35 25.maj 2024.

    https://www.youtube.com/watch?v=Oztvh92T7Zg