Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Glavni osumljenec na prostosti

Glavni osumljenec v aferi "Société Générale" Jérôme Kerviel je bil izpuščen na p Žurnal24 main
Jérôme Kerviel, ki naj bi bil glavni protagonist finančne afere v francoski banki Société Générale, je bil izpuščen iz zapora.

Po mesecu in pol trajajočem prisilnem bivanju v pariškem zaporu La Santé je sodišče ugodilo prošnji 31-letnega Kerviela, da bi se branil s prostosti. Med pogojnim izpustom Kerviel ne bo smel zapustiti svojega pariškega stanovanja, poleg tega se bo moral enkrat na teden javljati na policiji. Sodišče mu je še vsaj do izreka sodbe prepovedalo ukvarjanje s finačnimi posli.

Proti nekdanjemu borznemu posredniku pri banki Société Générale sicer teče sodni postopek, ki ga bremeni finančnih poneverb in oškodovanja banke v višini 4,9 milijarde evrov. Do tega velikega bogastva naj bi se dokopal s špekulativnimi posli na frankfurtski in še nekaterih drugih evropskih borzah. Po navedbah oškodovane banke naj bi Kerviel deloval sam, medtem ko obtoženi trdi, da mu je navodila za nelegalne posle narekoval njegov šef.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.