Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Gojil in preprodajal je konopljo

Zaseženi predmeti PU Koper
Koprski kriminalisti so kazensko ovadili 24-letnika iz okolice Kopra, pri katerem so našli prostor za gojenje prepovedane konoplje, ki je bila očitno namenjena za nadaljnjo prodajo.V zadnjem času sicer beležijo porast kaznivih dejanj prodaje konoplje.

Koprski policisti so v začetku junija pridobili podatek, da je v hiši v eni od vasi v občini Koper prostor, prilagojen in opremljen za gojenje konoplje. V hišni preiskavi so ga našli in zasegli 44 sadik konoplje, visokih približno en meter, in različne pripomočke za gojenje rastline, denimo grelna in svetilna telesa, vodno črpalko, električni agregat, gnojila in podobno. Poleg tega so našli še približno tri grame prepovedane droge.

Glede na količino zasežene droge je obstajal tudi utemeljen sum, da se 24-letnik organizirano ukvarja z gojenjem večjih količin konoplje, očitno namenjene za prodajo, so še pojasnili v koprski policijski upravi.

Za kilogram 3.000 evrov, na trgu cena trikrat višja

Zoper osumljenca so na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Prodajna cena za kilogram konoplje se sicer po navedbah policije giblje okoli tri tisoč evrov, cena prodaje na drobno pa je tudi do trikrat večja.

Iščejo lastnike ukradenih stvari

V hišni preiskavi so zasegli še veliko orodij in strojev, za katere policisti sumijo, da so bili ukradeni iz vikendov, barak in kontejnerjev. Med njimi so motorna žaga, električni vrtalni stroji, električne brusilke in podobno. Zato občane prosijo, naj jih obvestijo, če bi lahko bil kateri od teh predmetov njihov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.