Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

Goričane skrbi, ker je na ulicah vse več kriminala

policijska kontrola PU Novo mesto
V zadnjih mesecih je Goriško pretreslo več nasilnih dogodkov, zato se prebivalci počutijo ogroženi. Na Policijski upravi zagotavljajo, da varnost v regiji ni ogrožena.

"Statistični podatki za lansko leto kažejo dobro varnostno situacijo, število kaznivih dejanj se je zmanjšalo, preiskanost pa ostaja približno taka kot v preteklih letih," pravi direktor novogoriške policijske uprave Fabjan Kontestabile.

V SD zahtevajo ukrepe občine

V zadnjih tednih so policisti zabeležili več tatvin, izsiljevanj podjetnikov, celo umor sredi belega dneva. V občinskem odboru SD Nova Gorica zato opozarjajo, da varnost v občini ni najboljša. 

Podatki za leto 2013, ki so jih pridobili od novogoriške policije, po njihovem mnenju kažejo na porast števila kaznivih dejanj na območju Nove Gorice, zadnja tri leta se povečuje tudi število poškodovanih v teh kaznivih dejanjih. Lani je sedem ljudi umrlo zaradi posledic kaznivih dejanj, leto poprej pa npr. nihče. Zadnja tri leta narašča tudi število poškodovanih v kaznivih dejanjih, so zapisali v sporočilu za javnost v novogoriški SD.

Na trend naraščanja kriminala v Novi Gorci so v Socialnih demokratih opozorili župana in mestni svet že leta 2012. Zdaj pa od novogoriškega župana zahtevajo, da čim prej skliče sosvet za zagotavljanje večje varnosti občanov in tematiko varnosti obravnava obravnava z vso resnostjo.

Arčon: Težava je kvečjemu pomanjkanje policistov

Župan Matej Arčon pa pravi, da je takšna ocena varnosti v občini pretirana: "Posamezna kriminalna dejanja se pojavljajo povsod, ne samo pri nas. Mestna občina redno spremlja stanje na področju varnosti v občini. Ugotavljamo, da obstaja problem v pomanjkanju ustreznega števila policistov, o čemer je predstavnik policije poročal tudi na mestnem svetu. Kljub temu mislim, da ni razloga za ustvarjanje preplaha med ljudmi." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.