Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Gospa na vrtu, tat pa v hiši

vrtnarjenje Shutterstock
Gospa iz Medvod je vrtnarila, ko je v hišo vstopil neznanec in odnesel kuverto z denarjem. Preden je odpeljal, je z njim izmenjala nekaj besed.

Včeraj okoli 14. ure je bila PU Ljubljana obvešena o drzni tatvini na območju Medvod. "Neznani moški, visok približno 180 cm, star okrog 35 let, oblečen v temnejša oblačila, slovensko govoreč, je vstopil skozi odklenjena vrata v hišo, medtem ko se je oškodovanka nahajala na vrtu," je pojasnila Nataša Pučko iz PU Ljubljani. "Iz notranjosti je odtujil kuverto z denarjem."

Neznani moški in oškodovanka sta se nato srečala na stopnišču pred hišo, kjer sta izmenjala nekaj besed, nakar je neznanec odšel do svojega vozila. Vozilo je bilo večje in črne barve, moški se je z njim odpeljal nezanno kam.

Vedno zaklenite

Policisti ponovno opozarjajo na tatvine iz stanovanjskih hiš, ki se pogosto zgodijo, ker so hiše odklenjene, njihovi lastniki pa jih za krajši čas zapustijo, ko gredo na vrt. "Veliko lahko občani storijo sami z samozaščitnim ravnanjem," opozarjajo na PU Ljubljani. "Vedno naj zaklenejo hišo, objekt, ko le to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.