Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Grosuplje: vlak trčil v vozilo

V Grosupljem se je ne nezavarovanem železniškem prehodu v neposredni bližini strnjenega naselja zgodila železniška nesreča, v kateri pa nihče ni bil poškodovan.

Nesreča se je popoldne zgodila v središču Grosuplja oziroma v bližini naselja Sončni dvori. Bralka je za zurnal24.si dejala, da naj bi vlak trčil v sovoznikovo stran avtomobila. Sreča v nesreči pa je bila, da na tem odseku vlaki vozijo zelo počasi, še pravi bralka.

Prometna nesreča v Grosupljem. | Avtor: Bralka Žurnala24 Bralka Žurnala24
Na PU Ljubljana so za zurnal24.si dejali, da se je nesreča zgodila nekaj minut pred 18. uro.

79-letni voznik osebnega vozila je prečkal železniško progo v Kodunčevi ulici v trenutku, ko je iz Ljubljane pripeljal potniški vlak (na njem je bilo okoli 100 potnikov), ki je nato trčil v osebni avto.

V nesreči ni bil nihče poškodovan, strojevodja pa je zaradi prihoda na železniško postajo, vožnjo upočasnjeval, so še sporočili iz PU Ljubljana.

Prometna nesreča v Grosupljem. | Avtor: Bralka Žurnala24 Bralka Žurnala24
Da gre za enega izmed bolj nevarnih železniških prehodov v Grosupljem, tamkajšnji prebivalci opozarjajo že vse od leta 2009, ko je bilo zgrajena soseska Sončni dvori.

Ker edina cestna povezava, ki sosesko povezuje s preostalim delom mesta, poteka prav prek tega nezavarovanega prehoda, jim je bilo že takrat obljubljeno, da bodo zgradili nadvoz. A do danes je vse ostalo le pri obljubah.

Prometna nesreča v Grosupljem. | Avtor: Bralka Žurnala24 Bralka Žurnala24
Nevarnost, da bi se lahko v prihodnosti zgodila nesreča, v kateri bi lahko umrl tudi kateri izmed tamkajšnjih otrok, ki se morajo vsak dan čez prehod odpraviti v šolo, tako še vedno ostaja.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:52 25.januar 2012.

    Prehod je zavarovan z Andrejevim križem,kar pomeni,da morajo vozniki pred prečkanjem ustaviti in se prepričati,da je pot prosta.Drugače pa vozniki vozijo čez take prehode vozijo,kot,da se ne more nič zgodit?

  • jst 19:36 23.januar 2012.

    Kako a ni zavarovan? Ali ni andrejevega križa? Sicer se pa pri nevarnih prehodih vedno zaustaviti je potrebno ne glede ali je z drugo cesto ali pa z želešniški. Še doma malo po hribu pokosim da bolje vidim na cesto ...prikaži več če ne drugega z lopato šavje potolčem da je ja varno