Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

"Grozno! Takšnih poškodb še nisem videla!"

Slavonski brod, voznik Ivica Galovic/PIXSELL
Tri deklice se še vedno borijo za življenje. Ženska, ki je bila prva na kraju nesreče, je dejala, da takšnih poškodb, kljub temu da dela v zdravstvu, še ni videla.

"Otroka pošlješ v šolo, misliš, da bo tam varen, pa ga skoraj ubijejo. Zakaj? Zato ker nihče ne nadzoruje prometa na ulici po kateri vsak dan hodi na stotine otrok, ker je treba čakati, da bo nekdo umrl," za hrvaški portal 24sata pravi zgroženi oče ene izmed treh najstnic, ki so bile v četrtek hudo poškodovane v nesreči, ki jo je povzročil 20-letnik.

„Takšnih poškodb še nisem videla“

Lastnica hiše v katero je trčil avto, je za 24 sata dejala, da je slišala močan pok, kot bi eksplodirala bomba. "Počilo je, kot bi eksplodirala bomba. Tekla sem na ulico, da bi videla, kaj se je zgodilo. Zagledala sem deklice, ki ležijo na tleh in mladeniča, ki je izstopal iz avta. Ena izmed deklic je bila na pločniku, druga nedaleč od njega, tretja pa je ležala poleg cipres, ki jih je avto pri trku izruval iz zemlje. Ker sem medicinska sestra, sem opazila, da niso pri zavesti. Položila sem jih naj bok, da so lahko prišle do zraka, dokler niso prišli reševalci. Delam v bolnišnici, vendar takšnih poškodb še nisem videla," je dejala šokirana Nada Kruljac.

Reševalci so bili na kraju zelo hitro. Po poročanju 24sata imajo deklice težke poškodbe. Zlomljene imajo roke in noge, potrebnih je bilo več operacij, na pomoč so morali poklicati tudi dodatne zdravnike.

Vozniku enomesečni pripor

20-letnemu vozniku Deniju Županu je zaradi nesreče, ki je ni povzročil v vinjenem stanju, preiskovalni sodnik po zaslišanju, odredil enomesečni pripor. Zoper njega so policisti podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve težke prometne nesreče.

Fant in njegov oče pa bosta dobila tudi globo v višini od 1000 do 3000 kun, ker je 20-letnik vozil premočan avto. Po zakonu na Hrvaškem mlajši od 24.let ne smejo voziti avta močnejšega od 80 Kw. BMW s katerim je usodno trčil v dekleta pa ima 110 kilovatov.

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 02:57 28.april 2013.

    ... mladi, neizkušeni in zaletavi vozniki, brez izkušenj, ... priznam, tudi sam sem bil tak, ... skoraj 20 let nazaj, ... Takim je žal Težko pomagati, ... sem videl pri sebi , ... morda kaka omejitev na cca 35 ...prikaži več Kilovatov , ... ali Manj ! ... mlajšim od 24 Let ! Vsaj Leta so približno dobro izbrali .