Slovenija > Črna kronika
6772 ogledov

Hojs tudi o tem, ali naj bi prišli nasilneži iz tujine

Aleš Hojs
Notranji minister izrekel čestitke policiji, ki je zajezila današnje nasilne proteste, okrcal pa je medije, ki da naj bi bili soodgovorni.

Notranji minister Aleš Hojs je po današnjih nasilnih protestih v Ljubljani, ko je prišlo do več poškodovanih in tudi mateiralne škode, v Odmevih javne televizije čestital policistom, da niso dopustili, da bi se ti razvili v še kaj hujšega. Poudaril pa je, da bi morali odgovornost prevzeti tudi mediji. "Opozarjali smo, da medijska podpora protestom ni prava, današnje nasilje je bilo vzpodbujeno s strani tistih, ki že mesece protestirajo proti vladi." 

Hojs je še enkrat ponovil, da organizator današnjega dogajanja ni znan, da pa "vsi vemo, kdo je te proteste vzpodbujal". 

Policija je bila po njegovi oceni izredno dobro pripravljena, sam še ob štirih popoldne ni pričakoval, da bi bilo potrebno uporabiti vodni top, dal pa je jasna navodila, da če pride do izredov, da policija uporabi vsa sredstva, da se ti zajezijo. 

Na vprašanje, ali naj bi del izgrednikov prišlo tudi iz tujine, na kar se namiguje na spletnih omrežjih, je Hojs odgovoril, da teh informacij nima. "Gre zgolj za državljane Republike Slovenije ali tiste, ki imajo tu prijavljeno bivališče. Del teh je gotovo tudi kriminalno podzemlje, skupine navijačev, vem, da so v Ljubljano prišli tudi iz Maribora." 

Protest Ljubljana | Avtor: Facebook Facebook

V Ljubljani naj bi se popoldne na protestu zbralo od 400 do 600 ljudi, kot je znano, so uporabili več dimnih bomb in ostalih pirotehničnih sredstev, metali so steklenice, bakle in tudi granitne kocke. "Protestniki so zelo dobro inštruirani, kako postopati. Ko je policija izpraznila dogajanje na Trgu republike, so se razbežali v skupinah po 10, 20 ljudi. Policisti so jim v vsej zaščitni opremi težko sledili, prijetja so bila otežena." 

Hojs je sklenil, da verjame, da večina Slovence takšnih protestov ne podpira, dodal, da nasilje ni v duhu in srcih slovenskega naroda. "Pričakujem, da se bo narod vzdignil in jasno povedal, da je tak način nesprejemljiv." 

Protest Ljubljana Slovenija Nasilni protesti, policija uporabila vodni top. Oglasil se je Janša.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • Avatar Leon
    Leon 08:37 08.november 2020.

    Glede na odzive oblasti in cepetanje na mestu naših varnostnih služb pri odkrivanju identitete osebe ,ki je poskodovala reporterja in policaja molim ,da se v Sloveniji ne zgodi kakšen terorističen napad kot na Dunaju . Naši varnostni organi varujejo bivše ...prikaži več politike katerim ni dokazana grožnja ,recimo Pivčeva .

  • Avatar praufo
    praufo 14:52 07.november 2020.

    kako pa hojs varuje mejo, da so lahko prišli protestniki iz tujine ... po mojem zelo slabo

  • Zikollino 08:25 06.november 2020.

    Proteste je po vzoru že videnega organiziral Janša sam proti sebi ... provokacija za nadaljevanje represije ... tokrat kao upravičeno ...