Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Hrvaška policija zaščitila perverzne ugledneže?

Po mnenju policije je bilo vse zakonito. Žurnal24 main
Se je hrvaška policija odločila, da bo zamolčala perverzne igrice osiješke elite z mladimi dekleti, nekatera so bile stara le 15 let? Jutarnji list je odkril celo vrsto nasprotujočih si izjav policije.

Le dva dni in pol je hrvaška policija potrebovala, da je zaslišala več kot 40 oseb in sklenila, da se v osiješkem vzgojnem domu za mlade ni dogajalo nič prepovedanega. Skratka, lokalni politiki, športniki, odvetniki in srednješolski profesorji niso imeli spolnih odnosov z dekleti, a tudi če so, prostovoljen seks z osebo, starejšo od 14 let, na Hrvaškem pač ni kazniv. To ugotavlja policija.

Številna nasprotja
Policija trdi, da je vse skupaj začel časnik Jutarnji list zaradi namigov 54-letnega Osiječana, ki se je le želel maščevati nekaterim. A kako je to mogoče, če je policijo prva obvestila direktorica vzgojnega doma Jasminka Dević, se sprašuje Jutarnji list.

Preiskava se je začela 13. junija, pojasnjuje policija, po članku v Jutarnjem listu. In spet se pojavi težava, ugotavlja časnik, saj je Devićeva policijo o dogodkih obvestila že 9. junija.

Policija trdi, da tudi če so ugledneži imeli spolne odnose s kakim dekletom, to zaradi njihove starosti ni protizakonito. A kaj, ko dekleta trdijo, da so jih v odnose prisilili s pretepanjem in celo pištolo, piše Jutarnji list, ki ugotavlja še celo vrsto nepravilnosti. Omenja pa tudi, da policija še nobenega podobno zahtevnega primera ni rešila v tako rekordnem času – v le 60 urah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.