Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Hrvaška: ženo ubil vpričo otrok

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Na Hrvaškem se je zgodila družinska tragedija. Moški je ustrelil svojo ženo vpričo dveh majhnih otrok, nato je poskušal ubiti še sebe.

Okrog pol dvanajstih se je 23-letna Nikolina odpravila od doma na zavod za zaposlovanje. Na trgu v kraju Glina jo je pričakal njen 29-letni mož Joso in jo ustrelil. Priči umora sta bila tudi sinova, stara dve in tri leta.

Ko so policisti prišli na kraj nesreče, je bila ženska še živa, vendar je nato po umrla v bolnišnici. Moški je ustrelil tudi sebe; trenutno je na zdravljenju v bolnišnici v Sisku.

Policija je Josa že večkrat obravnavala zaradi družinskega nasilja, Nikolina se je z otroki celo zatekla v varno hišo, od koder je odšla junija. Na sodišču v Sisku so za Večernji list potrdili, da seznam Josovih dejanj obsega nasilje nad ženo in otroki, krajo in nezakonito posedovanje orožja, a ker so presodili, da ne gre za nujen primer, se obravnava še ni začela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.