Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Hrvati reševali deskarje in plavalce

Deskar na Jadranskem morju Dusko Marusic/PIXSELL
Burja na odprto morje odnesla več deskarjev in osebo na napihljivi blazini.

Hrvaški nacionalni center za usklajevanje iskalnih in reševalnih akcij (MRCC Rijeka) je po poročanju hrvaških medijev v torek koordiniral več reševalnih akcij na področju celotne hrvaške obale.

Poveljnik ladje Liburnija družbe Jadrolinija je zjutraj javil, da so se morali usidrati v bližini rta Pelegrin na otoku Hvaru. Po dveh urah so odpravili težave z motorjem in odpluli naprej.

Britanska jadrnica s petimi člani posadke je nadsedla na otoku Badija v bližini Korčule. Izpluli so deset minut za tem, ko so se javili nacionalnemu štabu.

Odnašalo jih je na odprto morje

Burja je medtem iz Stare Baške proti otoku Grhur odnesla deskarja z raztrganim jadrom. Rešili so ga z zasebnim gumenjakom in ga nepoškodovanega pripeljali na obalo.

V centru za reševanje imajo zabeleženo tudi, da je burja nosila deskarja med Perojem in Barbarigo. Po 15 minutah je jadralca brez poškodb k obali povlekla lokalna ladja iz Peroja.

Iz avtokampa pri Novigradu so poročali o nemškem gostu, ki ga je burja na deski za jadranje odnesla daleč stran od obale. Po eni uri se je surfer vrnil v kamp, živ in zdrav.

Z ladjo rešil četverico

Očividec v priobalnem mestu Starigrad je nacionalno upravo obvestil o štirih osebah, ki jih burja nosi proti sredini Velebitskega kanala na dveh deskah za jadranje in napihljivem čolnu. Z zasebno ladjo so v nevarnih vremenskih razmerah prišli do četverice in jih pripeljali varno na obalo.

Iz avtokampa Alan pri Starigradu so sprejeli klic, da je veter daleč stran od obale odnesel osebo na napihljivi blazini.

Za pomoč je zaradi okvare pogonskega stroja zaprosila tudi italijanska jadrnica, ki je izgubila nadzor in jo je burja nosila proti odptemu morju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.