Slovenija > Črna kronika
2198 ogledov

Hrvatice v akciji: Ena jih je masirala, druge so jih okradle

Policijsko vozilo Saša Despot predaja novih avtomobilov ministrstva za notranje zadeve policistom na terenu
Občanu so bile sumljive, poklical je policijo

Izolski policisti so v zadnjem času obravnavali več kaznivih dejanj, velikih tatvin, ki so jih storilke izvrševale na posebej predrzen način.

Žrtve so si ogledale vnaprej

Od julija do decembra so organizirano hodile po blokih oziroma večstanovanjskih hišah v Izoli, kjer so si vnaprej nagledale in določile žrtve. To so bili starejši občani, najmlajša žrtev je bila  stara 76 let, najstarejša pa 99 let.

Zamotile so jih z masažo

Pod pretvezo, da so zadeli nagradno  masažo oziroma, da prihajajo iz centra za socialno delo, so žrtve prepričale, da so jih spustile  v stanovanje. Oškodovance so krajši čas zamotile tako, da so jih masirale z manjšimi masažnimi aparati, medtem pa so ostale storilke neopazno vstopile v stanovanje ter ukradle denar in nakit. Zatem so stanovanje zapustile.

Policisti  so 28. 11. 2019 v dopoldanskem času prejeli obvestilo občana, da so na parkirišču med blokoma, na Ulici Vena Pilona v Kopru, tri ženske, ki po stanovanjih prodajajo prte. 
Po obvestilu občana so jih izsledili in posumili,  da lahko izvršujejo prav ta kazniva dejanja. Z vsemi je bil opravljen postopek, pri eni od oseb je bil tudi najden in zasežen manjši masažni aparat. Z vsemi oškodovanci je bila v nadaljevanju opravljena prepoznava oseb po fotografijah.

Ugotovili so, da je ena od žensk, 65-letna državljanka Hrvaške iz  Zagreba, osumljena vseh tovrstnih kaznivih dejanj na območju Izole.
Zanjo  in  še dve neznani storilki bodo policisti podali kazensko ovadbo na ODT v Kopru.

Opozorite starše, babice, dedke ...

Policija poziva, da opozorite prijatelje, starše, babice in dedke, sosede ... naj v stanovanje ne spuščajo nikogar, ki ga ne poznajo, prav tako naj ne nasedajo neznanim ženskam (pa tudi moškim ne),  da so dobitniki nagradnih masaž oz. da prihajajo iz različnih zdravstvenih ustanov.
Če vas okradejo, pokličite takoj na 113 ali anonimni  telefon 080 1200 in policistom povejte čim več podatkov o osebah, vozilih ipd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.