Slovenija > Črna kronika
2188 ogledov

Huda nesreča nogometašev NK Maribor

Prometna nesreča nogometašev, Maribor
1/5
PGD Maribor
V bližini mariborske trgovine Rutar se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta na kraju umrla dva mlada nogometaša B ekipe Nogometnega kluba Maribor.

Okoli poldneva so štirje nogometaši NK Maribor, ki so se vračali s treninga v Rogozi, doživeli hudo prometno nesrečo, v kateri sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Popoldan so se pojavile informacije, da je umrl tudi poškodovani 19-letni državljan Srbije, kar pa
ne drži. V kritičnem stanju je bil prepeljan v bolnišnico in se bori za življenje. Četrti udeleženec nesreče jo je odnesel z lažjimi poškodbami.

V UKC Maribor so nam potrdili, da so tretjo osebo udeleženo v prometni nesreči sprejeli v bolnišnico. Zaradi varovanja osebnih podatkov, pa dodatnih informacij o ponesrečenem nogometašu ne dajejo.

Prevozili rdečo luč in trčili v semafor

Mariborski policisti so do zdaj ugotovili, da je 20-letnik vozil osebni avtomobil po levem prometnem pasu Tržaške ceste, iz smeri Spodnjih Hoč proti Mariboru. Na križišču pri trgovskem centru Rutar pa je prevozil rdečo luč, ko je za vozila iz smeri trgovskega centra Rutar gorela zelena luč.

Na Tržaško cesto se je na svojo levo želel vključiti voznik, ki pa je opazil, da se voznik ne bo ustavil, zato je sam ustavil v križišču, da bi preprečil njuno trčenje. "Ko je Novomeščan opazil ustavljeno vozilo v križišču, je, da bi tudi on preprečil trčenje z njim, zavil nekoliko v levo ter takoj za tem v desno in pri tem izgubil oblast nad vozilom. Z levim bočnim delom vozila je po nekaj metrih bočnega drsenja tako silovito trčil v železni drog semaforja na sredini vozišča, da je vozilo prepolovilo," je v sporočilu za javnost pojasnil predstavnik mariborskih policistov Miran Šadl.

Kljub temu, da so bili pripeti, dvema nogometašema niso mogli več pomagati

Po trčenju je 20-letnega sopotnika na zadnjem sedežu, kljub temu da so bili vsi nogometaši pripeti, vrglo iz vozila. Umrl je na kraju nesreče. Prednji del vozila je odbilo naprej v smeri vožnje. Po skoraj 25 metrih je avtomobil trčil v dvignjen robnik ob levem robu vozišča in nato bočno drsel v desno še več kot 60 metrov. Iz vozila je skupaj z voznikovim sedežem padel tudi voznik. Njega je vrglo na levi prometni pas nasprotnega smernega vozišča, kjer je obležal mrtev.

Med tem je iz vozila padel še drugi sopotnik na zadnjem sedežu. Hudo telesno poškodovan je obležal ob robu vozišča. Iz vozila je skupaj z voznikovim sedežem padel tudi voznik.

Sprednji del vozila je obstal na strehi izven vozišča ob desnem robu v smeri proti Mariboru, več kot 71 metrov naprej od mesta trčenja v robnik. V vozilu je ostal le sopotnik na prednjem sedežu 19-letnik iz območja UE Tolmin. Slednji je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe in je bil, tako kot huje poškodovani 19-letnik, z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor.