Slovenija > Črna kronika
132 ogledov

Huda nesreča, umrl mlad moški

Prometna nesreča pri Lenartu JZZPR Maribor
Na Tolminskem se je včeraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 30-letni voznik osebnega avtomobila. Trčila sta osebno vozilo in avtobus.

Na Tolminskem se je včeraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 30-letni voznik osebnega avtomobila. "Zaradi posledic prometne nesreče je 30-letni voznik osebnega avtomobila v šempetrsko bolnišnici ponoči podlegel telesnim poškodbam," je pojasnil Dean Božnik iz PU Nova Gorica. 

Nesreča, kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik avtobusa, se je zgodila včeraj ob 22.52 uri v križišču ulic Na Logu in Pod Klancem v naselju Tolmin. "Ugotovljeno je bilo,  da se je prometna nesreča zgodila zaradi nepravilnega vključevanja v promet na prednostno cesto s strani voznika osebnega avtomobila," je pojasnil Božnik.

30-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri tamkajšnjega trgovskega centra (Mercator center) po ulici Na Logu do križišča z ulico Pod Klancem, za katero je s prometnim znakom "Ustavi" označeno, da je prednostna. 

Umrl je v bolnišnici

"V križišču je zavijal levo proti krožnemu križišču oz. proti glavni cesti II. reda," je povedal Božnik. "Pri vključevanju v promet na prednostno cesto pa ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prednostni cesti. V križišče je 30-letni voznik osebnega vozila zapeljal v trenutku, ko je z njegove leve strani (iz smeri glavne ceste II. reda) pripeljal 34-letni voznik avtobusa, ki je vozil naravnost. Na avtobusu ni bilo potnikov. Voznik avtobusa je kljub zaviranju s prednjim levim delom avtobusa trčil v leva prednja vrata osebnega avtomobila."

Voznik osebnega avtomobila je ostal ukleščen v vozilu, s tehničnim posegom so ga nato iz vozila rešili tolminski gasilci. "Reševalci so mu na kraju nudili zdravniško pomoč in nato hudo poškodovanega 30-letnega voznika osebnega avtomobila s kraja prometne nesreče odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempeter pri Gorici, kjer  je  danes v nočnem času podlegel telesnim poškodbam," je pojasnil Božnik. "Prometnim policistom, policistom PP Tolmin in reševalcem NMP ZD Tolmin so na kraju prometne nesreče ustrezno pomoč nudili tudi gasilci PGD Tolmin."

V letošnjem letu sta v prometnih nesrečah na cestah na območju PU Nova Gorica umrli dve osebi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.