Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Hudo poškodovana motorista

Simbolična fotografija (Foto: bralec Sebastijan) Žurnal24 main
V prometni nesreči na cesti Krško–Sevnica sta se hudo telesno poškodovala motorist in njegova sopotnica. Vzrok nesreče naj bi bila vožnja po sredini vozišča in neprilagojena hitrost.

V bližini kraja Impojlca sta včeraj ob 19.20 v prometni nesreči trčila motorno kolo honda in osebno vozilo golf. 23-letni motorist iz okolice Sevnice se je peljal proti Krškemu. V dvojnem ovinku je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na sredino vozišča, takrat pa je iz nasprotne smeri z osebnim avtomobilom pripeljal 58-letni Ljubljančan.

Po prvih ugotovitvah ogleda kraja je motorist z motorjem in telesom zadel prednji del osebnega avtomobila, nakar ga je skupaj z 22-letno sopotnico iz okolice Krškega odbilo v drsno ograjo. Motorist in sopotnica sta se po vozišču prevračala in drsela nekaj deset metrov. S hudimi telesnimi poškodbami (motorist je utrpel poškodbe nog, sopotnica pa poškodbe nog in hrbtenice) so ju z reševalnim vozilom odpeljali v novomeško bolnišnico. Policisti preizkusa alkoholiziranosti niso mogli opraviti, saj zaradi hudih poškodb ni bilo pogojev za odvzem krvi.

Kraj nesreče so si ogledali prometni policisti, kriminalistični tehnik in okrožni državni tožilec. Pri zavarovanju kraja in odstranitvi posledic nesreče so sodelovali tudi pripadniki sevniške gasilske enote.

Voznik osebnega avtomobila ima vozniško dovoljenje 30 let, motorist pa je izpit opravil junija lani. Pri vozniku osebnega avtomobila ni bilo prisotnega alkohola, motorist in sopotnica sta uporabljala zaščitno motoristično opremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.