Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Huje poškodovan otrok

1/3
Žurnal24 main
Na Gorenjskem jutranji prometni kolaps. Na avtocesti verižno trčenje in prevrnjena prikolica tovornjaka. En človek umrl, med tremi huje poškodovanimi še ne enoletni otrok.

En človek umrl
Po do zdaj zbranih podatkih so trčila štiri vozila v bližini počivališča Voklo okoli 5.30. Do nesreče je prišlo, ko je 36-letni voznik dohitel pred seboj vozeče vozilo, ki ga je vozila 57-letna voznica. Brez zaviranja je trčil v zadnji del vozila. Vozilo 57-letne voznice je odbilo v obcestni jarek, vozilo 36-letnika pa je obstalo na vozišču. Vanj je nato trčil 35-letni voznik, v katerega se je nato zaletel še 33-letni voznik.

V vozilu 36-letnika sta bila še 30-letna potnica, ki je sedela na zadnjem sedežu, in še ne enoleten otrok. V klinični center so odpeljali vse razen 33-letnega voznika, ki je pripeljal kot zadnji.

36-letnik je okoli 8. ure zaradi poškodb umrl. 30-letnica, otrok in 57-letna voznica so huje poškodovani, 35-letnik pa ima lažje poškodbe.

 

"Takšnega prometnega zamaška na Gorenjskem ne pomnim," nam je sporočil naš bralec, ki je obtičal v gneči.

Avtocesta več ur zaprta
Avtocesta je bila do 11. ure zaprta med počivališčem Voklo in priključkom Brnik v smeri Ljubljane Promet je bil preusmerjen z avtoceste na izvozu Kranj vzhod na regionalno cesto do uvoza Brnik ali Vodice.

 

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC) je gorenjska avtocesta zdaj normalno prevozna.

 

Prikolica poškodovala osebno vozilo
Na gorenjski avtocesti pa je bil promet popolnoma ustavljen tudi med priključkoma Naklo in Kranj zahod zaradi prevrnjenega tovornjaka. Po podatkih PIC so prevrnjeno tovorno vozilo zdaj odstranili.

 

Nesreča se je zgodila ob 6.18. Prevrnila se je prikolica tovornega vozila in poškodovala osebno vozilo.

 

Opomba uredništva: zaradi pietete do umrlega smo izklopili možnost komentiranja.