Slovenija > Črna kronika
96 ogledov

Iskali Rejeza, našli Ereiza

Sojenje v primeru kresnice Anže Petkovšek
Tožba. Odpuščena kriminalistka: "Mogoče bi lahko preprečila rop v Kresnicah!"

Odpoved. "Ali je kakšen drug policist, pooblaščen za to, da pregleduje tajne podatke, do zdaj že izgubil službo?" zanima Majo Tanasić, nekdanjo ljubljansko kriminalistko, ki je bila oktobra odpuščena, ker naj bi preverjala in izdajala osebne podatke nekaterih sodelavcev.

"Vsi bi lahko šli na cesto"

Tanasićevi, ki s tožbo na delovnem sodišču zahteva službo nazaj, včeraj z državno pravobranilko ni uspelo rešiti spora. Zato bo sodnica, ki presoja o njeni tožbi proti državi oziroma policiji, sredi marca zaslišala bivša šefa Tanasićeve. Kot kriminalistka naj bi bila namreč zadolžena prav za identifikacijo, osebno preverjanje določenih osumljencev kaznivih dejanj. V tožbi pa zagotavlja, da je te podatke preverjala izključno za potrebe policijskega dela. "Glede na očitke v odpovedi bi lahko službo izgubili praktično vsi zaposleni na policiji, ki imajo dostop do tajnih podatkov. Vsem tem bi se lahko očitalo, da so te podatke zlorabili," zatrjuje v tožbi.

Iskala je roparja

Policija prek pravobranilke sicer vztraja, da je Tanasićeva odpuščena zakonito. "Dostop do tajnih podatkov je omejen," trdijo. Odpuščeno kriminalistko pa naj bi medtem preiskovali tudi tožilci, zadolženi za pregon kaznivih dejanj policistov. Nekdanji šefi naj bi ji namreč očitali, da naj bi po zločinu skrivala Blaža Ereiza, roparja in morilca poštne uslužbenke v Kresnicah pri Litiji junija, kar sama očita. V odpovedi pa naj bi ji očitali, da je preverjala Ereizove podatke. V tožbi sicer zagotavlja, da bi ga policija lahko prijela še pred tragedijo v Kresnicah, če bi ji v preverjanje posredovali pravo ime. Naložili naj bi ji namreč, naj preveri osebo Blaž Rejez.

Komentarjev 3
  • DEJSTVA 19:38 29.januar 2012.

    Uhajanje informacij s strani policistov in kriminalistov, je pravilo in ne izjema

  • tralala 09:15 27.januar 2012.

    V tej državi nas ne more nič več presenetiti. Policaji pomagajo morilcem, ponarejevalci, pučisti in prekupčevalci z orožjem so na mestu premierja.

  • KOJAK 08:45 27.januar 2012.

    Kakšno sprenevedanje. Osebno ga je poznala, vedela da je dostikrat v navzkrižju z zakonom in ko je dobila v preverjanje enako ime in podoben priimek ji ni kapnilo, da je lahko narobe zapisano... aja sem pozabil, da je policistka...