Slovenija > Črna kronika
81 ogledov

Iskanje Domna Simončiča: Jutri v Dravo 20 potapljačev

Domen Simonič PU Maribor
Za 20-letnem Domnu Simoniču še nobene sledi. Danes velika akcija iskanja v Dravi. Medtem vse več ugibanj, kaj je skrivnost že treh izginutij v mariborskem trikotniku v zadnjem letu in pol.

Policija še išče 20-letnega Domna Simonič iz Vojnika, ki je v torek izginil v Mariboru. V akciji sodelujejo policisti in kriminalisti, pomagajo jim gasilci.  

Iskali ga bodo, dokler ga ne najdejo

"V preiskavi za zdaj nismo prišli do podatkov, kje se pogrešani nahaja," je sporočil Bojan Kitel iz mariborske policije. "Kot smo že pojasnili, iskanje traja dokler pogrešanega ne najdemo. Pri tem pa preverjamo tudi vse razloge za sum, če je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti." 

V Dravi slaba vidljivost

Potapljači so v petek v dveh smenah preiskovali dva kilometra dolgo območje na levem bregu Drave. "Iskanje ni enostavno, vidljivost je en meter, Drava pa je polekod globoka osem metrov, poleg tega je še deževno. Nimamo nobenih sledi, lokacija, kjer bi bilo najbolj smisleno iskati, ni znana," pravi Primož Osojnik, poveljnik mariborskih gasilcev. Gasilci preiskujejo brežino reke od Koblarjevega zaliva proti Pristanu. "Tukaj je največja verjetnost, da bi se pogrešani nahal. Vendar zanesljivih podatkov, da je oseba šla v vodo, nimamo," pravi Osojnik. 

Jutri velika iskalna akcija

V soboto se bo potapljačem iz gasilske brigade pridružilo še 20 potapljačev Slovenske potapljaške zveze z dvema podvodnima sonarjema. Pregledali bodo širše območje Drave. Kako bodo potekale morebitne naslednje akcije, je odvisno od dogovora s policijo. 

Ugibanja o mariborskem trikotniku

Policija je zanikala možnost, da bi bilo izginutje 20-letnega Domna Simoniča povezano z izginutjem Petra Alpinca in Klemna Jenka, ki sta na skrivnosten način izginila v trikotniku med Štukom, klubom Trust in Koroškim mostom. 

Klmen Jenko | Avtor: PU Celje PU Celje
20-letni Jenko je izginil v začetku decembra 2014. Nazadnje so ga videli 4. decembra okoli pol enih zjutraj v okrepčevalnici v bližini gostinskega lokala Trust v Mariboru. Mesec kasneje so ga naključno potegnili iz Drave. Na truplu ni bilo znakov kaznivega dejanja.
Peter Aplinc | Avtor: PU Celje PU Celje
  

21-letnega Petra Aplinca so prav tako nazadnje videli pred lokalom Trust v Mariboru, kjer je bil na zabavi, pred lokal pa je odšel kadit.  Naslednji dan so ga našli v Dravi. 

Ugrabitev?

"Lahko potrdim, da ne gre za povezavo in ne gre za trgovino z organi," je za oddajo 24ur zvećer dejal Robert Munda, vodja mariborskih kriminalistov. "V takšnih primerih, kot je ta, bi predvidoma lahko šlo za kakšno drugo kaznivo dejanje, ugrabitev, protipravni odvzem prostosti ali kaj podobnega. V okoliščinah, kot so te, bi to bilo lahko najbolj verjetno. Nič od tega pa ni potrjeno," dodaja Munda. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 6
  • Žurnalček 12:34 27.februar 2016.

    Hja veći problem je varnost na cestah MB , kajti tam umrejo štirje na 3 leta in je zato treba dat 30.000.000 € za radarje , a ne Kanglca , kot pa postaviti KURČEVSKO ograjo 10m stran od lokala, kjer ...prikaži večjer ven padajo samo opiti in do polzavesti opiti mladi ljudje v po polnočnih urah! Kdo je sploh dal dovoljenje temu lokalu za obratovanje ???? Kdo je sploh lahko naredil sprehajalno pot ob Dravi , ne da bi postavil ograjo v celotni mestno- sprehajalni poti !

  • Avatar Leon
    Leon 09:29 27.februar 2016.

    Ograje so zato ,da se rušijo !

  • Plavi-mil 08:38 27.februar 2016.

    A ni to že preveč, grozno, da morajo mladi ljudje tako izginjati, zakaj se ne postavi OGRAJA?