Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Iskanje kajakaša bodo nadaljevali jutri

Kajak na Soči Shutterstock
Danes 21-letnega avstrijskega kajakaša, ki ga pogrešajo od sobote, niso našli. Iskanje se nadaljuje jutri.

V soboto popoldne se je kajakaš pri spustu po brzicah reke v kraju Otona pri Kobaridu prevrnil. Prevrnil se je sicer na območju, kjer je plovba zaradi nevarnosti prepovedana. Po besedah tiskovnega predstavnika Policijske uprave Nova Gorica so se na tem mestu že dogajale nesreče, tudi s smrtnim izidom.

V iskalni akciji v nedeljo so sodelovali tolminski gorski reševalci, potapljači podvodne reševalne službe iz Tolmina, gasilci, policisti in kajakaši. Z iskanjem so sicer začeli v soboto po dogodku, vendar so akcijo morali zaradi nevarnosti zvečer prekiniti, je pojasnil Božnik.

Pogrešanega avstrijskega kajakaša tudi danes niso našli, zato se bo iskalna akcija nadaljevala jutri. "Pri iskanju pogrešanega kajakaša bodo poleg policistov predvidoma sodelovali tudi člani GRS Tolmin, potapljači Podvodne reševalne službe Tolmin in gasilci PGD Kobarid, ki bodo pregledali bregove reke Soče od kraja Otona do Napoleonovega Mosta v Kobaridu," so danes popoldne sporočili s policije.

Policisti so v zvezi z nesrečo na reki Soči tujo krivdo sicer izključili.

Tok ga je potegnil pod gladino

Nesreča se je v soboto zgodila, ko sta se 21-letnik in še en avstrijski državljan vsak s svojim kajakom nekaj pred 18. uro spustila po brzicah reke Soče med Trnovim ob Soči in Kobaridom. Ob prihodu v kraj Otona pri Kobaridu se je 21-letnik sredi brzic, kjer so večje skale in večji tolmun, prevrnil. Vodni tok ga je potegnil pod gladino, prazen kajak pa je odnesel naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.